Cele mai proaste parole folosite în anul 2018: 123456, admin și … donald

Anul 2018 a fost plin de atacuri informatice, dar în ciuda avertismentelor date de experții în securitate informatică, oamenii continuă să folosească parole extrem de simple, care sunt foarte ușor de spart.

De aici și numărul tot mai mare de victime ale atacurilor cibernetice.

Analiștii de la compania SplashData a publicat o listă cu cele mai proaste parole folosite anul acesta, în urma analizei a peste 5 milioane de parole.

Lista conține câteva parole care au fost în top și în 2017, printre acestea fiind „123456” și „parola”, care sunt chiar primele două cele mai proaste parole din 2018.

Printre parolele ușor de spart în 2018 se numără și „111111” sau „iloveyou”.

Printre noutățile top-ului din anul curent figurează „donald”, „password1”, „6666666”, „qwerty123” sau „princess”.

Experții în securitate cibernetică speră că pe viitor oamenii să fie mai prudenți și să nu mai aleagă parole atât de simple. De asemenea, o greșeala gravă este ca utilizatorii să aibă aceeași parolă pentru mai multe conturi sau site-uri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.