Cel mai bogat om din China, fondatorul gigantului online Alibaba, a intrat în Partidul Comunist

Cel mai bogat om din China, Jack Ma, fondatorul gigantului online Alibaba, este membru al Partidului Comunist chinez (PCC), a anunţat presa oficială chineză, potrivit AFP.

Apartenenţa lui Jack Ma la PCC, formaţiune politică ce are 89 de milioane de membri, a fost dezvăluită de Cotidianul Poporului, oficiosul Partidului Comunist chinez, într-un articol referitor la actorii dezvoltării Chinei.

Omul de afaceri, care în trecut a lăsat să se înţeleagă că preferă să nu se amestece în politică, se alătură astfel personalităţilor extrem de bogate care sunt membri ai PCC, precum miliardarul Xu Jiayin, fondatorul grupului Evergrande.

Cotidianul Poporului indică, în articolul său publicat luni, că Jack Ma a jucat un rol important în proiectul noului „Drum al mătăsii”, program gigant de investiţii chinez, în special în Asia şi Europa, lansat în 2013 de preşedintele Xi Jinping.

El este de asemenea considerat drept unul dintre „constructorii excepţionali ai socialismului cu caracteristici chinezeşti în provincia Zhejiang”, unde se află sediul companiei Alibaba.

În condiţiile unui număr semnificativ de sectoare economice dominate de companii de stat, o aderare la PCC poate facilita demersurile întreprinzătorilor privaţi, într-un context legislativ şi economic complicat.

Preşedintele chinez Xi Jinping doreşte să extindă influenţa PCC în sectorul privat din China. Orice companie unde lucrează cel puţin trei membri de partid trebuie să înfiinţeze o organizaţie a PCC sau, în absenţa unui număr suficient de membri, să se regrupeze cu întreprinderi vecine pentru a face acest lucru.

În prezent, trei din patru companii private din China s-au conformat deja acestei cerinţe.

Sursa: Agerpres

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.