Cazul “La Soacra”: Un funcţionar de la Primărie, un inspector de la pompieri şi altul de la sănătate publică, reţinuţi

Trei funcţionari publici au fost reţinuţi pentru 72 de ore în urma anchetei în cazul exploziei de la cafeneaua “La Soacra” din Piaţa Centrală. Cei trei sunt acuzaţi de corupere pasivă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit procurorilor, este vorba despre un responsabil din cadrul Direcției Comerț și Alimentație Publică a Primăriei Chișinău, asistentul unui medic de la Centrul de Sănătate Publică Chișinău, iar cea de-a treia persoană activa în cadrul Detașamentului de Salvatori și Pompieri Centru.

Valeriu Bodean, adjunct al procurorului mun. Chişinău, a declarat astăzi la o conferinţă de presă că aceştia ar fi primit mită pentru a închide ochii la anumite încălcări. Astfel, a fost admisă utilizarea buteliei de gaz, a cărei exploatare este interzisă în localuri publice.

Funcţionarii publici ar fi reţinuţi după ce unul dintre administratori, care şi-a recunoscut vina integral, a făcut declaraţii în cadrul anchetei. Unul dintre administratori a făcut declaraţii ample, este cooperant, iar aceste declaraţii vin în colaborare cu celelalte probe”, a spus Bodean.

Cel de-al doilea administrator al localului şi-a recunoscut vina parţial. Totodată, procurorii au finalizat urmărirea penală pe numele celor doi soți care administrau restaurantul ”La soacra”, iar dosarul urmează să fie trimis în instanță până la sfârșitul săptămânii.

Dacă le va fi demonstrată vinovăţia, funcţionarii publici riscă până la 10 ani de închisoare.

Reamintim că pe 9 ianuarie 2016 , o explozie s-a produs într-o cantină de pe strada Bulgară, la intersecţie cu bulevardul Ştefan cel Mare din centrul Capitalei. În urma tragediei au decedat trei persoane la București, unde  au fost transportate cu avionul, o persoană a decedat în instituțiile medicale din capitală și alte opt persoane au primit vătămări corporale medii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare