Cascada din Parcul „Valea Morilor” va fi restaurată. Va avea aspectul arhitectural din anii 1960-1970// FOTO

Scările acvatice din Parcul „Valea Morilor” vor fi restaurate. În prezent pe şantier se derulează lucrări de conservare, iar din luna februarie a anului viitor lucrările pe şantier vor reîncepe. Valoarea proiectului este de 12 milioane lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

Primăria Chişinău anunţă că deja au fost executate lucrările de betonare a structurilor de rezistenţă a cascadei, de instalare a apeductului şi construcţie a staţiei de pompare pentru funcţionarea havuzurilor. În paralel, s-au desfăşurat lucrări de placare a faţadei scărilor cu piatră naturală.

Lucrările vor continua în 2016 cu montarea reţelelor electrice pentru iluminatul acvatic, restaurarea sculpturilor decorative ale rotondei, scărilor, inclusiv montarea balustradei, amenajarea teritoriului adiacent cu spaţii verzi. Lucrările au demarat în luna februarie curent, iar termenul de executare a lucrărilor este de 1,5 ani.

Menţionăm că întregul obiectiv – rotonda, scările, havuzurile şi sistemul de iluminat decorativ vor fi reconstruite având la bază o structură de rezistenţă sporită, dar vor păstra, în acelaşi timp, aspectul arhitectural din anii 1960-1970.

Proiectul de restaurare a obiectivului a fost realizat de către Institutul municipal „CHIŞINĂU-PROIECT” şi a fost avizat de Ministerul Culturii.

cascada valea morilor

cascada valea morilor

cascada valea morilor

cascada valea morilor

cascada valea morilor

cascada valea morilor

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.