""
Connect with us
"
"

Publicat

pe

Candidatul independent în circumscripția 51, SUA, Canada,Viorel Savva a anunțat că se retrage din cursa electorală. „Decizia mea este irevocabilă”, a spus Savva într-o transmisiune live pe Facebook.

El a menționat că lupta sa nu se oprește aici. „Pas cu pas, foarte tactic am să distrug acest sistem putred, infect din Republica Moldova”, a adăugat Viorel Savva.

Totodată, el s-a abținut să-și îndemne alegătorii pentru a vota un anumit candidat din această circumscripție, dar a spus totuși că dacă candidatul PDM Valeriu Ghilețchi nu va câștiga, atunci „ o să fie și un mic aport al său în aceasta”.

Despre cine sunt candidații în circumscripția nr.51 și portretele acestora aflați AICI.

loading...

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Politică

CEC a transmis Curții Constituționale raportul cu privire la rezultatele alegerilor

Publicat

pe

De către

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat astăzi Curţii Constituționale documentele și materiale necesare confirmării rezultatelor alegerilor Parlamentului Republicii Moldova din 24 februarie 2019 și validării mandatelor deputaților.

Astfel, autoritatea electorală a transmis hotărârea și procesele verbale privind totalizarea rezultatelor alegerilor Parlamentului Republicii Moldova în circumscripția națională și circumscripțiile uninominale, lista candidaților aleși în circumscripţia naţională și circumscripțiile electorale uninominale, listele candidaţilor declaraţi supleanţi la funcţia de deputat în circumscripția națională, precum și raportul cu privire la rezultatele alegerilor.

Totodată, CEC a transmis Curții hotărârea și procesele-verbale privind totalizarea rezultatelor referendumului republican consultativ din 24 februarie 2019 și raportul privind organizarea şi desfăşurarea acestuia.

Potrivit Codului electoral, după primirea actelor de la Comisia Electorală Centrală, Curtea Constituţională va confirmă sau infirma, printr-un aviz, legalitatea alegerilor și, respectiv, va confirma sau va infirma rezultatele referendumului republican.

loading...

Citește mai departe

Politică

PSRM: Am contestat rezultatele în mai multe circumscripții. Efectuăm numărătoarea paralelă a voturilor

Publicat

pe

De către

Partidul Socialiștilor a anunțat astăzi că își vor expune poziția clară privind rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie, doar după confirmarea definitivă a mandatelor deputaților de către Curtea Constituțională.

Formațiunea a precizat că socialiștii au contestat rezultatele alegerilor în mai multe circumscripții. De asemenea, în prezent, efectuează o numărătoare paralelă a voturilor „rezultatele cărora vor oferi o notă întreg procesului electoral”.

PSRM a menționat că orice declarație și „orice tip de scrisori din partea formațiunilor politice așa-numite „pro-europene”, la această etapă sunt premature”.

Numai după încheierea tuturor procedurilor juridice și decizia finală a Curții Constituționale privind confirmarea mandatelor deputaților, Partidului Socialiștilor va expune poziția clară privind acțiunile ulterioare. În determinarea viitoarei sale poziții, Partidul Socialiștilor va ține cont exclusiv de voința și interesele alegătorilor săi”, au arătat socialiștii.

Precizăm că Partidul Democrat a transmis scrisori reprezentanților blocului politic ACUM pentru a începe negocierile de creare a unei noi coaliții de guvernare.

Reamintim că, la alegerile parlamentare din 24 februarie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a acumulat- 31,32 % din sufragii, Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” – 26,41%,
Partidul Democrat din Moldova – 23,86% și Partidul ȘOR – 8,40%

loading...

Citește mai departe

Politică

Socialistul Vladimir Țurcan, în urma democratei Elena Bacalu cu doar 65 de voturi. A depus o contestație la CEC

Publicat

pe

De către

Candidatul PSRM în circumscripția nr.42, Cantemir, Vladimir Țurcan, care a pierdut în fața candidatului PDM Elena Bacalu cu doar 65 de voturi, a depus o contestație la CEC .

Candidatul socialist la funcția de deputat cere verificarea corectitudinii și legalității includerii alegătorilor pe listele electorale suplimentare din această circumscripție.

Astfel în contestația depusă la CEC se arată că la alegerile parlamentare din 24 februarie pe listele electorale suplimentare au fost incluse 362 de cetățeni cu drept de vot

„Toate persoanele incluse în listele electorale suplimentare nu locuiesc în localitățile unde au votat, iar actele în baza cărora acestea au fost incluse în liste au fost eliberate în aceeași zi”, se arată în contestația depusă de socialist.

Dat fiind faptul că diferența dintre candidatul PDM Elena Bacalu, pentru care au votat 8335 de cetățeni, și candidatul socialist Vladimir Țurcan, pentru care au votat 8270 de alegători, este de doar 65 de voturi, se solicită ca să fie considerată drept ilegală includerea alegătorilor pe listele suplimentare,

Potrivit lui Țurcan, includerea a 362 de alegători pe listele electorale suplimentare influențează direct rezultatul final al alegerilor.

loading...

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Lifestyle17 ore în urmă

De ce ni se face somn după ce mâncăm?

PE SCURT În popor i se spune boala porcului: lenea și starea de somnolență pe care o avem după ce...

Tehnologie2 zile în urmă

Motorola a relansat celebrul telefon pliabil, RAZR. Cât de scump este

PE SCURT Motorola RAZR 2019 a fost prezentat în mod oficial pe 13 noiembrie, la Los Angeles. Produsul amintește de...

Lifestyle2 zile în urmă

De ce nu este micul dejun cea mai importantă masă a zilei?

PE SCURT De mici am fost învățați că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Auzim la tot...

Politică3 zile în urmă

Echipa lui Ion Ceban a făcut prima ofertă pentru conducerea Primăriei. Un activist a devenit viceprimar de Chișinău

PE SCURT Echipa primarului ales Ion Ceban a făcut prima ofertă pentru conducerea Primăriei Chișinău. Activistul Victor Chironda, cel care...

Publicitate3 zile în urmă

Farmacia Familiei te răsplătește pentru fidelitate cu cadouri garantate

Adevărata valoare stă în lucruri simple, iar micile plăceri ne fac viața mai frumoasă. Pe lângă faptul că dorim să...

Politică3 zile în urmă

Care au fost ultimele decizii luate de Guvernul Maia Sandu

PE SCURT În ultima ședință de a Guvernului Maia Sandu, pe agendă au fost incluse două subiecte: unul ce ține...

Cultură3 zile în urmă

Netflix are un nou rival. Ce va oferi Disney Plus și cât costă

PE SCURT Lansată în 1923, compania Walt Disney încearcă să se adapteze la realitățile de pe piața media și cea...

Advertisement

Politică

Politică5 zile în urmă

Ce condiții pun partidele politice pentru formarea noului Guvern

PE SCURT Președintele țării, Igor Dodon, a inițiat astăzi consultări cu fracțiunile parlamentare ca urmare a demiterii Guvernului Maia Sandu. ...

Opinii6 zile în urmă

Cum a fost discutată căderea Guvernului Maia Sandu pe Facebook

PE SCURT Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi în urma unei moțiuni de cenzură înaintate de Partidul...

Politică6 zile în urmă

Guvernul Sandu a picat. Povestim pe scurt ce s-a întâmplat în Parlament

PE SCURT Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi în urma unei moțiuni de cenzură înaintate de Partidul...

Politică6 zile în urmă

Sandu vs PSRM. O nouă încercare de compromis a eșuat

PE SCURT Prim-ministra Maia Sandu a lansat astăzi o soluție de compromis Partidului Socialiștilor, care a înaintat moțiune de cenzură Executivului....

Politică7 zile în urmă

Maia Sandu spune că lui Dodon nu-i convine curățarea RM de scheme de corupție. Despre ce ar putea fi vorba

PE SCURT „Am văzut cum arată justiție politizată. Ceea ce îmi doresc este o justiție liberă. Ceea ce se invocă...

Partidul Acțiune și SolidaritateO săptămână în urmă

Câte guverne din R.Moldova au căzut în urma moțiunii de cenzură. Va urma Guvernul Maia Sandu?

PE SCURT Deputații socialiști au înaintat astăzi moțiune de cenzură Guvernului condus de Maia Sandu. Aceasta după ce Executivul și-a...

PoliticăO săptămână în urmă

10 lucruri pe care le spun protestatarii din fața Parlamentului

PE SCURT Un grup de persoane s-au adunat astăzi în afara clădirii Parlamentului pentru a sprijini Guvernul Maia Sandu, care...

Advertisement

Opinii

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« oct.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930