Campaniei de recoltare a cerealelor se va incheia pina la 12–15 august

Mersul campaniei de recoltare a culturilor cerealiere din prima grupa si leguminoase a constituit subiectul unei sedintei de lucru a staff-ului republican pentru coordonare si solutionare operativa a chestiunilor legate de pregatirea si efectuarea lucrarilor de recoltare, prezidata de premierul Vasile Tarlev.

Potrivit Serviciului de presa al guvernului, adjunctul ministrului Agriculturii si Industriei Alimentare, Anatol Spivacenco, a informat ca, in anul curent, campania de recoltare a cerealelor de grupa I si a leguminoaselor se desfasoara eficient. Culturile de toamna ocupa o suprafata de circa 290 mii ha, dintre care au fost recoltate deja 126 mii ha sau 31 la suta de cerealiere. La efectuarea lucrarilor de recoltare sunt antrenate circa 3.000 combine si 2.000 seceratori. Sub controlul staff-ului republican si celor raionale se afla nu doar cositul si treieratul, ci si problemele legate de asigurarea cu motorina, piese de schimb, energie electrica, precum si achizitionarea materialelor. Finalizarea campaniei de recoltare a culturilor cerealiere de grupa I si a leguminoaselor se preconizeaza pina la 12–15 august.

La rindul sau, directorul general al intreprinderii „Moldresurse”, Andrei Diaconu, a specificat ca probleme in aprovizionarea cu motorina la momentul actual nu exista, intreprinderea fiind asigurata cu cantitatea necesara de combustibil, iar cele 35 filiale asigura repartizarea motorinei producatorilor agricoli, fara intermediari.

Potrivit informatiilor expuse in cadril sedintei, Uniunea cooperatista „Moldcoop” este pregatita sa achizitioneze in rezerva de stat circa 12.000 tone de griu, iar Agentia Rezerve Materiale, Achizitii Publice si Ajutoare Umanitare – circa 30 tone de griu.

Vasile Tarlev a subliniat interesul primordial al Guvernului pentru efectuarea calitativa si in termenele stabilite a campaniei de recoltare, indemnind toate organele de resort sa coopereze activ in solutionarea problemelor in acest sens.  // Flux

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.