„Avocati” si „procurori” in CCA

Moldova.ORG – Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) a avertizat public trei posturi de televiziune care nu s-au conformat deciziei Consiliului de a transmite, zilnic, buletine de ştiri cu subtitluri ori însoţite de limbaj gestual, destinate persoanelor cu deficienţe de auz. O decizie în acest sens a fost adoptată de CCA în februarie, curent. Cele trei posturi, „neascultătoare” sunt TV 21, TV Găgăuzia şi Teleradio Bălţi.

De menţionat că unii membri CCA s-au pronunţat împotriva acestei metode de sancţionare a celor trei posturi TV. În opinia lor, dacă CCA vrea să respecte buchea propriilor decizii, atunci ar trebui să sancţioneze toate posturile care nu difuzează buletine de ştiri pentru persoanele surdomute. Potrivit lor, nu s-au conformat în totalitate prevederilor deciziei CCA nici posturile EU TV şi N4.

Acestea din urmă şi-au găsit, însă, „avocaţi” printre membrii CCA, care, la rândul lor, au găsit şi scuza. EU TV şi N4 nu pot plasa subtitluri la buletinele de ştiri pentru că, potrivit lor, în timpul emisiei, în subsolul ecranului, se plasează titlurile ştirilor. Câţiva membri CCA chiar au îndemnat pe colegii lor să nu fie „atât de rigizi” şi să ţină cont de „posibilităţile financiare ale acestor posturi". Doi membri CCA n-au fost de acord cu modul în care s-a abordat această chestiune de pe ordinea de zi. În consecinţă, Carmelia Albu a ieşit din sala de şedinţe, iar Vlad Ţurcanu a refuzat să participe la vot. – Moldova.ORG

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.