Acer: cel mai mic profit din ultimii şase ani

De Victor Neaga/ Chişinǎu / Moldova.ORG/ — Acer, al doilea mare producător de notebook-uri la nivel mondial, a raportat pentru primul trimestru cel mai redus profit net din ultimii şase ani – de 1,2 miliarde de dolari taiwanezi (41,5 milioane de dolari americani), fiind în în scădere cu 64% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, transmite Bloomberg.

Scăderea profitului reflectă reducerea cererii pentru notebook-uri ieftine. Preşedintele Acer, Chairman J.T. Wang intenţionează să restructureze compania şi să diversifice portofoliul de produse. În prezent, laptop-urile au o pondere de 73% în vânzările totale.

Încasările s-au redus, în perioada analizată, cu 21%, adicǎ la 127,8 miliarde de dolari taiwanezi (4,4 miliarde de dolari americani). Acţiunile Acer au scăzut cu 43% de la începutul anului. După ce directorul executiv Gianfranco Lanci a demisionat luna trecută, compania l-a promovat pe directorul operaţiunilor globale IT Jim Wong pentru poziţia lui Lanci.

Profitul net Acer este cel mai mic înregistrat din al doilea trimestru al anului 2004 şi până acum. Acer a pierdut poziţia de cel mai mare producător de calculatoare portabile în al patrulea trimestru al anului trecut, iar cota sa de pe piaţa totală a scăzut din nou în primul trimestru din 2011, conform datelor firmei de cercetare IDC.
Oficialii companiei taiwaneze au declarat, pe 25 martie, că vânzările din perioada ianuarie-martie nu vor fi pe măsura estimărilor făcute la începutul anului, acesta fiind al doilea trimestru la rând în care compania îşi reduce estimările.

În primul trimestru din acest an Acer a avut vânzări de PC-uri egale, ca număr de unităţi şi valoare, cu cele înregistrate în aceeaşi perioadă din 2010.

“În primul trimestru suntem probabil egali ca număr de unităţi şi vânzări cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Piaţa nu îşi revine atât de repede cum ne-am fi aşteptat”, a declarat pentru ZF Bogdan Iftemie, directorul de vânzări al filialei locale a producătorului taiwanez de echipamente IT&C.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare