Ucraina a instalat sisteme de control nuclear la frontiera cu Moldova și Rusia

PE SCURT

Ucraina a înstalat pe 23 iulie la punctul de trecere a frontierei de la Starokozacie, la hotarul cu Republica Moldova, sisteme de control radioactiv și nuclear, scrie RBK cu referire la Poliția de frontieră a Ucrainei.

PE LUNG

Sistemele moderne de înaltă performanță TSA și RAPISCAN au fost instalate la punctele de control Starokozacie la frontiera cu Moldova, precum și la hotarul cu Rusia – la punctele de control Velikaia Pisarevka și Nikolaevka.

Astfel, Ucraina speră să identifice și să contracareze în mod eficient transportarea ilegală a materialelor radioactive periculoase peste frontieră.

Sistemele americane de control RAPISCAN și TSA determină prezența substanțelor interzise în bagajele de mână dar și în transportul marfar prin utilizarea metoda radiografiei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.