Președintele Dodon anunță producția unui nou film istoric: Avem o Patrie pe care trebuie s-o iubim

PE SCURT

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi despre realizarea, sub egida sa, a unui film documentar „despre eliberarea Moldovei de sub ocupația germano-fascistă”.

Potrivit șefului statului, filmul va fi bazat pe materiale video inedite din arhivele fostelor țări URSS, precum și a altor state și va fi realizat în contextul marcării în anul curent a celei de-a 75-a aniversări de la „eliberarea Moldovei de cotropitorii naziști”.

PE LUNG

Într-un anunț făcut pe Facebook, Igor Dodon a precizat că premiera filmului este preconizată pentru data de 24 august – ziua eliberării Chișinăului în cadrul operațiunii Iași-Chișinău.

„Sunt convins că filmul va contribui la cultivarea spiritului patriotic în rândul cetățenilor, va fi perceput pozitiv de către societate și va înregistra o audiență maximă”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon a spus că „avem o Patrie pe care trebuie s-o iubim, s-o protejăm și să-i cunoaștem trecutul istoric”.

De asemenea, președintele a menționat că în acest an, sub patronajul său, pe tot teritoriul Republicii Moldova, este în plină desfășurare un plan de acțiuni „cu prilejul marcării a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”.

Planul include organizarea unor manifestații festive în fiecare oraș, renovarea monumentelor militare, elaborarea publicațiilor științifice și jurnalistice, vizitarea la domiciliu a veteranilor din toată țara.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.