Un om de afaceri i-a dăruit lui Vladimir Putin un apartament. Vezi ce i-a zis preşedintele rus

Preşedintele grupului de companii ”Sapsar” din Rusia Serghei Şmakov a declarat că vrea să-i dăruiască preşedintelui rus Vladimir Putin un apartament. Oferta a fost făcută în cadrul unei emisiuni la un post de radio destinat oamenilor de afaceri Business FM, pe 7 octombrie, tocmai de ziua lui Putin.

Lenta.ru scrie că, spre surprinderea businessmanului, propunea sa a fost auzită chiar de liderul de la Kremlin, care i-a transmis prin purtătorul său de cuvânt că nu poate accepta cadoul, în schimb o să fie bucuros dacă apartamentul respectiv va fi oferit unor copii.

Astfel, Serghei Şmakov a declarat în cadrul emisiunii: „ Ştiţi de ce ne invidiază toată lumea? Pentru că ne-a mers cu preşedintele”. Omul de afaceri i-a dorit preşedintelui rus sănătate şi  „să rămână încă o mie de ani la cârmă, ca să conducă acest colhoz”.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov a declarat jurnaliştilor ruşi că propunerea a fost auzită de Vladimir Putin în timp ce asculta radioul.

Potrivit lui Peskov, preşedintele rus nu poate accepta astfel de cadouri. „În acelaşi timp, Vladimir Putin ar fi bucuros, dacă acest apartament va fi dăruit celor, care au nevoie – fie copii fără părinţi, fie copiilor bolnavi sau orfani. În acest caz ar fi un cadou comun, de la un businessman şi preşedinte, pentru aceşti copii”, a spus Peskov.

După ce a auzit declaraţia lui Peskov, Serghei Şmakov s-a declarat fericit, precizând că va aloca bani şi pentru mobilarea apartamentului respectiv.

De notat că în octombrie, Şmakov i-a dăruit un apartament şi sportivului belarus Andrei Fomocikin, care a ieşit cu tricolorul rusesc la inaugurarea Jocurile Paralimpice de vară de la Rio de Janeiro.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.