Partidul lui Ianukovici îl declară vinovat. Ucraina are un președinte interimar

Fostul preşedinte Viktor Ianukovici a fost criticat extrem de dur astăzi de către partidul său, care l-a declarat “responsabil de evenimentele tragice” din Ucraina şi care i-a condamnat “trădarea”, într-un comunicat, relatează AFP.

Mircea Druc: Planul lui Putin a eșuat, dar scindarea și un război sunt posibile

“Ucraina a fost trădată, ucrainenii ridicaţi unii împotriva altora”, a declarat Partidul Regiunilor, acuzând “responsabilitatea lui Ianukovici şi a apropiaţilor săi”.

Ianukovici ar fi încercat să dea mită pentru a fugi din Ucraina

Victor Ianukovici a fost destituit sâmbătă de către Parlament, iar până în prezent nu se ştie unde se află.

Activiștii de pe Euromaidan au ajuns la reședința lui Ianukovici. Ce au descoperit aceștia/ GALERIE FOTO

 Preşedintele Parlamentului ucrainean Oleksandr Turcinov va prelua interimar funcţia de preşedinte al ţării în locul lui Viktor Ianukovici, destituit sâmbătă, potrivit unei rezoluţii adoptate duminică de către deputaţi.

Jirinovski: Ianukovici s-a comportat ca o cârpă/ VIDEO

Menționăm că Constituţia ucraineană prevede ca preşedintele Parlamentului să asume funcţia de şef de stat în cazul vacanţei postului. Alegeri prezidenţiale anticipate au fost stabilite pe 25 mai.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.