Un cutremur cu magnitudinea 7,8 s-a produs în Iran: Cel puțin 45 de persoane au murit /VIDEO

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 pe scara Richter a avut loc, marţi, în Iran, la ora locală 14:44.

Seismul a fost localizat la 87 de kilometri adâncime, la 86 de kilometri depărtare de localitatea Khash și 192 de kilometri de Zadehan, la granița Pakistanului cu Iranul.

Potrivit ndtv.com, cutremurul a fost resimțit în Pakistan, Iran, Afganistan, India, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Kuwait şi Oman.

Cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar mii de oameni sunt evacuaţi, transmite televiziunea națională din Iran, potrivit Huffington Post. Panicaţi, oamenii au ieşit în stradă, de teama replicilor puternice.

„A fost cel mai mare cutremur din Iran din ultimii 40 de ani. Așteptăm să descoperim sute de morți”, a declarat un oficial iranian.

Toate comunicațiile din zona afectată au fost întrerupte, iar mai multe echipe de salvatori au fost mobilizate pentru a căuta supraviețuitori.

Totodată, cel puţin cinci persoane au murit în Pakistan, după ce casele lor s-au prăbușit, au anunţat surse medicale, relatează AFP.

"Rude ale victimelor ne-au spus că (alte) 25 de persoane au fost rănite", a adăugat un oficial din cadrul spitalului din Balucistan, cea mai mare provincie din Pakistan, dar şi cea mai puţin populată.

Iranul a fost zguduit de un alt cutremur, pe 9 aprilie, care a avut magnitudinea de 6,3. 37 de persoane, printre care și opt copii, au murit, iar alte aproximativ 800 au fost rănite.

Ulterior, mai multe replici seismice, printre care una de 5,4 pe scara Richter, au lovit sud-vestul țării.  

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.