5 trenduri ale anului 2020 sau ce am făcut când nu am avut ce face

Young lonely woman watching TV at home sitting on the couch with her cat and cup of tea flat cartoon vector illustration isolated on white background. Leisure and rest.

Pandemia a frânat toate activitățile noastre, iar atunci când omul se pomenește într-o situație fără ieșire, începe să își creeze activități pentru a se ține conectat la realitate.


Am selectat câteva trenduri ale anului 2020 care au devenit simboluri, și pe care, cu siguranță, le-ați încercat.

1. Horoscopul.

În 2020, oamenii s-au arătat foarte interesați de horoscop, cu toate că nu există nicio dovadă științifică care să demonstreze veridicitatea. Acest trend poate fi observat, mai ales, la tineri pe social media. Studiile arată că de cele mai multe ori, citirea horoscopului este un răspuns la stres și anxietate, fie că oamenii cred în el sau nu.

2. Plantele de cameră.

Dacă tot ne-am pomenit blocați între pereții apartamentelor sau a caselor, trebuie să ne găsim ocupație.  De asemenea, ele pot oferi terapie pentru tratarea stresului cauzat de pandemie. Comercianții au declarat că din primăvară, cererea pentru plantele de cameră a crescut, acestea devenind o metodă de relaxare, atenție și fericire.

3. Gătitul.

În 2020, doar pe Instagram, hashtag-ul #stressbaking a fost folosit de aproape 50.000 de ori, iar #quarantinebaking – peste 300.000 de ori. Gătitul a devenit un refugiu pentru oamenii izolați. Pe lângă starea de liniște și meditație pe care o dă, timpul petrecut la bucătărie oferă un sentiment de normalitate și control, lucru de care am avut nevoie în pandemie.

4. Netflix.

Din luna mai până în iulie, Netflix a declarat că a înregistrat 16 milioane de abonați noi în loc de 7 milioane, cum au anticipat – și că toți cei 9 milioane de abonați suplimentari au apărut în martie, când țările din întreaga lume le-au spus cetățenilor să rămână acasă. La sfârșitul acestui an, Netflix are 195 milioane de utilizatori în toată lumea.

5. Pijamalele.

Când toate activitățile noastre s-au mutat în fața laptopului și te vedea doar pisica, care putea fi motivația să ai un outfit nou în fiecare zi? Pijamalele au devenit un simbol al pandemiei și e evident de ce. Oare putem judeca atunci când avocați cu renume apar pe Zoom încă în pat, sub plapumă?

Studentă la jurnalism în Cluj, a înțeles că mai bună învățătură decât practica nu există și nici mai bună redacție decât Moldova.org nu-i. Și da, chiar o cheamă Eugenia Wetz și are origini poloneze.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.