Oamenii legii au anihilat activitatea infracțională a unei grupări criminale, specializate în proxenetism internațional: membrii grupării recrutau fete din Molsova şi le transportau în Germania pentru a se prostitua.

Din grupare fac parte cinci persoane cu vârste cuprinse între 26 și  52 de ani, un cetățean al Germaniei şi trei cetățeni ai Republicii Moldova, doi dintre care dispun de cetățenia Federației Ruse, domiciliați pe teritoriul autoproclamatei republici nistrene.

Aceștia recrutau prin rețelele de socializare tinere cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, care erau transportate în Germania în scopul prestării serviciilor sexual.. ÎPoliția a identificat patru tinere din Republica Moldova, care au devenit victime ale acestei grupări.

În cadrul unor măsuri speciale de investigaţie a fost reţinut în flagrant delict unul dintre principalii figuranți în vârstă de 47 ani, domiciliat în orașul Dubăsari.

Potrivit IGP, persoana reținută deține funcția de comandant de pluton al unei subunități cu destinație specială din cadrul Armatei de cazaci a Mării Negre.  Acesta a fost membru a unei grupări criminale din regiunea transnistreană, fiind condamnat în 2011 pe teritoriul acestei Regiuni pentru tâlhării, estorcări şi amenințare cu omor, iar în anul 2012 a fost amnistiat printr-un decret a președintelui.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele în cauză riscă închisoare până la 10 ani.

Actualmente, unul dintre membrii grupării este învinuit de proxenetism și se află în arest preventiv pentru 30 zile,  iar poliţia continuă investigațiile pentru a identifica alte tinere exploatate de această filieră, cât și reținerea celorlalți figuranți.