Connect with us

Externe

S-a apropiat prea mult de Putin. Un veteran de război, împins de paza liderului de la Kremlin// VIDEO

Publicat

pe

Gărzile de corp ale președintelui rus Vladimir Putin au fost surprinse astăzi în timp ce îl împing pe un veteran de război, care a făcut greșeală de a se apropia prea mult de liderul țării.

Incidentul a avut loc chiar în Piața Roșie din Moscova, fiind surprins de camerele TV în timpul transmisiunii în direct pe toate canalele federale din Rusia.

Putin era însoțit de premierul israelian Benjamin Netanyahu și de liderul sârb Aleksandar Vucic atunci când veteranul s-a apropiat pentru a da mâna cu el și a fost bruscat de gărzile de corp.

Aproape imediat, Putin s-a dus spre el și l-a invitat să-l însoțească spre  Mormântul Ostaşului Necunoscut, pentru a depune flori.

La Kremlin, incidentul cu veteranul a fost caracterizat drept o „întâmplare neintenționată”.

„Aceasta, desigur, a fost o întâmplare neintenționată. Președintele a atras deja atenția asupra necesității de a evita astfel de situații în viitor“, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Forbes anunță topul celor mai puternici oameni din lume. Cine l-a detronat pe Vladimir Putin

Publicat

pe

De către

Revista Forbes a publicat tradţionalul său top al celor mai puternici oameni din lume. Primul loc este deţinut în acest an în premieră de preşedintele Chinei, Xi Jinping. Liderul chinez este urmat de omologii săi rus Vladimir Putin şi american Donald Trump.

Topul pe 2018 conţine 75 de poziţii, la o populaţie mondială de aproape 7,5 miliarde de persoane, și evidenţiază consolidarea puterii în mâinile unei elite restrânse, spun realizatorii clasamentului.

Xi Jinping, care deţine funcţiile de secretar general al Partidului Comunist Chinez şi preşedinte al Chinei, a devenit în premieră cel mai puternic om din lume. Forbes îşi explică alegerea prin faptul că liderul chinez şi-a sporit influenţa în ţară şi are parte de un cult personalităţii nemaiîntâlnit din timpul lui Mao Zedong, aflat la putere între 1949-1976.

Xi Jinping l-a detronat pe preşedintele rus Vladimir Putin (poziţia a doua), care a deţinut locul întâi timp de patru ani consecutivi, un record. Putin se află la conducerea Rusiei, ca preşedinte şi, timp de un mandat, ca premier din mai 2000, iar în martie a fost reales pentru al patrulea mandat de şef al statului, cu aproape 77% din voturi. Este cel mai mare procent obţinut de un lider rus de la prăbuşirea Uniunii Sovietice.

Donald Trump este pe poziţia a treia, în faţa cancelarului german Angela Merkel ( locul4). Forbes comentează că Trump a înregistrat puţine succese, în ciuda unui Congres controlat de formaţiunea sa, Partidul Republican, este investigat de mai multe agenţii de aplicare a legii şi se află în centrul unor scandaluri legate de viaţa sa personală sau de afaceri, dar rămâne comandantul suprem al celei mai mari puteri economice şi militare.

Pe poziţia a 5-a se află cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, fondator şi CEO al companiei Amazon, iar locul 6 este ocupat de Papa Francisc.

Pe 7 se situează prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman, pe 8, premierul indian Narendra Modi, pe 9, şi Larry Page, cofondator şi director executiv al Google, pe 10.

Forbes urmăreşte patru factori în întocmirea acestui top, şi anume numărul persoanelor aflate sub conducerea unui lider, resursele financiare de care dispune, sferele de activitate pe care le poate influenţa şi cât de activ îşi exercită puterea pentru a produce schimbări la nivel mondial.

Citește mai departe

Externe

Președintele Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei

Publicat

pe

De către

Președintele României Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Decizia a fost luată după ce şeful statului a folosit apelativul „penali” referindu-se la anumiţi lideri politici.

În replică, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va contesta decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării de a-l sancţiona cu 2.000 de lei, considerând măsura ca fiind una politică.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a considerat miercuri, cu majoritate de 5-4, că termenul „penali” folosit de preşedintele Klaus Iohannis depăşeşte limita libertăţii de exprimare. În plus, șeful statului a fost amendat cu 2.000 de lei.

„Utilizarea termenului ‘penali’ de către preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2.000 lei. Vot 5 la 4”, se precizează într-un comunicat al CNCD.

Sesizarea a fost depusă de Lumea Justiţiei în luna februarie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi vizează folosirea etichetelor ”penali” şi ”inculpaţi”, în conferinţe de presă, de către preşedintele Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi celor care ”atacă justiţia”

Citește mai departe

Externe

Femeile din Arabia Saudită vor putea conduce mașini din 24 iunie 2018

Publicat

pe

De către

Femeile din Arabia Saudită vor putea conduce mașini, din 24 iunie 2018, pe drumurile publice din această ţară. Arabia Saudită a fost singura ţară din lume care interzicea femeilor să conducă automobile.

Regele Salman bin Abdulaziz al Saud a decis să anuleze interdicţia femeilor saudite de a conduce automobilul, în septembrie 2017, în cadrul unei noi politici oficiale, promovată de tânărul prinţ moştenitor Mohammad bin Salman

Astfel, femeile cu vârste de peste 18 ani vor avea dreptul de a susţine examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Au fost înfiinţate deja școli auto pentru femei, în cinci mari oraşe din Arabia Saudită, iar femeile saudite care deţin permise de conducere eliberate în străinătate vor putea să le schimbe cu documente similare saudite.

Cu toate acestea, un cleric saudit a declarat că “femeile nu merită să conducă mașina deoarece au ‘un sfert de creier’ ”.

Femeile saudite rămân supuse unui sistem de tutelă masculină. Astfel, ele au nevoie de acordul unui bărbat din familiile lor pentru a călători, pentru a-şi continua studiile şi pentru a exercita anumite meserii.

Citește mai departe