Rochiile create de ea au ajuns la petrecerile Oscar și la Casa Albă! Interviu cu Ludmila Corlăteanu

ludmila corlateanuLudmila Corlăteanu este una dintre cele mai prolifice creatoare de modă de la București. Colecțiile sale sunt bine-cunoscute atât în România, cât și peste hotare, iar rochiile sale au fost purtate la petrecerile de la Oscar și la Casa Albă. 

Despre pasiunea sa pentru modă, activitatea sa la București și colaborările internaționale ale Ludmilei Corlăteanu aflați în interviul de mai jos, oferit de aceasta pentru Moldova.ORG.

Când ai descoperit pasiunea pentru arta hainelor?
Pe la 5 – 6 ani. Cum era și cazul multor fete, primele mele cliente au fost papusile.

Cine sunt persoanele din spatele acestei pasiuni care te-au inspirat și încurajat să alegi această carieră?
Uneori destinul vorbeste prin tine făra a-ți aduce vestea prin alte persoane. Mamei mele nu i-au placut niciodată îndeletnicirile care implicau lucrul manual, deci nu am vazut așa ceva în familie. Pur și simplu mi-a plăcut să desenez și să cos. Fiind un copil introvertit ăsta era modul meu de exprimare.

nicole_scherzinger_oscar

Când ai decis că această pasiune va deveni meseria ta de bază? Unde ai studiat?
În clasa a șaptea știam că doar asta veau să fac. Dar drumurile destinului sunt întortocheate și dupa ce am absolvit Colegiul Tehnologic de la Chișinău a trecut mult timp ca să mă reîntorc la ceea ce îmi placea să fac. Am absolvit și Istituto Marangoni din Milano, o școală de modă privata cu mulți elevi celebri ca Domenico Dolce si Allesandro Dell’Acqua.

shertzy2

Când ai creat prima haină/colecție?
Primele piese de purtat le făceam deja în clasa a patra, iar printr-a șaptea deja toată garderoba mea era compusă din haine făcute de mine.

De ce ai ales să locuiești și să creezi la București?
Pentru că așa este mai bine pentru afacerea mea: import materie primă din Europa și export produse în toată lumea cu mai multă ușurință decât dacă aș face-o din Republica Moldova. În timp, chiar dacă am călătorit prin jumătate de lume, m-am îndrăgostit de București.

Untitled design

Cu ce evenimente la care ai participat sau personalități care ți-au purtat hainele poți să te mândrești?
Nicole Scherzinger a purtat o rochie semnată Ludmila Corlăteanu la Oscar party, Darby Stanchfield din sitcom-ul “ScandaL a purtat o rochie la dineul de la Casa Alba și a fost numită de revista Glamour una dintre cele mai bine îmbrăcate în acea seara, Kat Dennings a strălucit într-o rochie Ludmila Corlateanu la People’s Choise Award… mai sunt multe, dar acestea au fost cele mai memorabile apariții.

Care este legătura ta profesională cu Chișinău, cu Republica Moldova?
Am avut o prezentare în cadrul programului întâlnirilor din Diasporă, anult trecut, organizat de către Biroul de Relații cu Diaspora. Am mai încercat să iau legătura cu cei de le “Din Inimă”, dar nu am primit un răspuns. Eu sunt deschisă pentru orice gen de colaborare.

A_W 2015-2016 Collection (2)

Dar cea personală? Unde locuiește familia ta, cât de des vii acasă?
Legătura mea personală este una frumoasă. Părinții mei și ai soțului meu sunt aici. Am prieteni de suflet în Chișinău. Geta Burlacu este unul din ei. Oxana, care lucrează la realizarea superbelor ii ale Valentinei Vidrașcu și Nina cu care ne leagă o prietenie de la Administrația de Stat a Aviației Civile, unde am fost și eu angajată cândva.

Cine face parte din echipa ta? Cu cine lucrezi în realizarea hainelor?
Am un atelier într-o zona centrală din București unde realizez mostre și producție cu o echipă compusă din 8 angajați.

A_W 2015-2016 Collection (1)

Vii la Chișinău destul de des, ce observi în stradă, s-a schimbat felul de a se îmbrăca al moldovenilor în ultimii ani?
Vin de 2 ori pe an și descoper locuri frumoase, cafenele elegante. S-a schimbat și modul de a se îmbrăca. Datorită accesului la toate știrile din lumea modei, moldovencele apar ca modelele de pe podium.

Ar fi frumos dacă s-ar dezvolta și transportul în comun și să apară autobuze și troleibuze moderne, iar străzile și trotuarele să fie amenajate în așa fel încât mersul pe tocuri să fie o plăcere.

Mulțumim frumos pentru interviu și mult succes!

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.