Connect with us

Social

Primăria Chişinău anunţă: atac fără precedent asupra patrimoniului capitalei

Primăria municipiului Chişinău a anunţat vineri, 17 februarie, opinia publică despre faptul că municipalitatea ar fi fost fost păgubită de către Agenția Proprietății Publice a Ministerului Economiei.

Potrivit Primăriei, este vorba despre exproprierea ilicită, de 500 de terenuri din fondul funciar municipal, aferente obiectivelor private și, de asemenea, de mai multe terenuri, proprietate privată care au fost de-etatizate anterior, prin decizii ale Consiliului municipal Chișinău.

Municipalitatea menționează că terenurile publice de pe teritoriul municipiului Chișinău sunt proprietatea autorității publice locale și nicidecum a altei instituții, iar aceste fapt este prevăzut de Constituție și de Codul Funciar, precum și de alte acte legislative.

De cealaltă parte, Agenția Proprietății Publice a depus în instanța de judecată cereri de anulare a drepturilor anterior înregistrate în Registrul bunurilor imobile, inclusiv drepturi de proprietate a municipalității și proprietate privată a persoanelor fizice și juridice.

 Primăria municipiului Chișinău a expediat mai multe sesizări în acest sens factorilor de decizie ai autorităților publice centrale, inclusiv prim-ministrului și Parlamentului Republicii Moldova, Ministerului Economiei al Republicii Moldova, însă, deocamdată, au rămas fără răspuns.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Droguri și muniții, ridicate dintr-o gospodărie din Cupcini

Angajații Inspectoratului de poliție Edineț au depistat la domiciliul unei femei din orașul Cupcini,  peste 300 de cartușe de diferit calibru, două  focoase cu inel pentru grenade,  două  obiecte asemănătoare cu grenadă de model F-1 și RG-42.

De asemenea, au fost ridicate   două plicuri din hârtie cu o masă vegetală uscată mărunțită de culoare verde cu miros specific, o pastilă cu inscripția BUPRENORFIN Molteni 8 mg.  Femeia locuiește cu fiul acesteia, de 36 de ani,  anterior  judecat  pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice.

Obiectele au fost sigilate conform procedurii şi expediate Centrului tehnico-criminalistic, pentru a fi expertizate în condiţii de laborator şi emitere a rezultatelor finale.

În acest caz au  fost inițiate două cauze penale pentru circulaţie ilegală a drogurilor şi păstrare ilegală de muniţii.

Citește mai departe

Social

Doi bărbați, arestați. Ar fi cerut 1 200 de euro ca să elibereze ilegal două permise de conducere

Un neangajat în câmpul muncii și un om de afaceri de la nord ar fi făcut trafic de influență în favoarea a doi cursanți de la o școală auto din Edineț, pentru a le elibera ilegal permise de conducere.

Potrivit denunțătorului, suspecții ar fi pretins și primit 1 200 de euro, susținând că au influență asupra membrilor Comisiei de examinare a candidaților pentru obținerea permisului de conducere din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din or. Edineț.

Scopul era determinarea acestora să aprezieze doi cursanți, soț  și soție, cu calificativul ”admis” la probele examenului de obținere a permisului de conducere pentru categoriile „B” și „C”. O parte din banii pretinși, 600 de euro, ar fi fost primită de cei doi încă în luna august curent.

Urmare a documentării cazului de către DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție, bănuiții de trafic de influență au fost reținuți pentru 72 de ore, iar în privința lor urmează să fie decisă aplicarea măsurii preventive.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 200 000 de lei.

Urmărirea penală se desfășoară sub conducerea Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupţie.

Citește mai departe

Social

Studenții britanici, interesați de realitățile din Republica Moldova

Speakerul Andrian Candu s-a întâlnit, astăzi, cu un grup de studenți britanici, veniți în vizită în Republica Moldova. Tinerii sunt studenți la Universitatea Kent de la Londra, unde studiază viața politică din Europa de Est.

Studenții au decis să viziteze Republica Moldova după ce președintele Parlamentului, aflat într-o vizită de lucru în Marea Britanie la începutul anului curent, le-a vorbit despre realitățile din țara noastră.

În sala de ședințe plenare, Andrian Candu a răspuns la întrebările studenților. Andrian Candu s-a referit la organizarea activității Parlamentului, prioritățile pentru sesiunea de toamnă, modalitățile de comunicare cu cetățenii, precum și o serie de aspecte referitoare la cadrul legislativ al Republicii Moldova.

 De la începutul anului curent, Parlamentul a găzduit peste 5 000 de vizitatori.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Economie6 minute în urmă

Corporația Financiară Internațională, interesată de a susține investițiile private în sectorul financiar-bancar din R.Moldova

Banca Națională a Moldovei (BNM) a fost vizitată pe 23 octombrie de Jason Brett Pellmar, directorul regional pentru Moldova, Ucraina...

Externe51 de minute în urmă

Funcția nouă prin care Putin ar putea conduce pe viață Rusia

Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, ar încerca să obțină suport politic pentru a înființa un Consiliu de Stat, în...

Social1 oră în urmă

Droguri și muniții, ridicate dintr-o gospodărie din Cupcini

Angajații Inspectoratului de poliție Edineț au depistat la domiciliul unei femei din orașul Cupcini,  peste 300 de cartușe de diferit...

Social1 oră în urmă

Doi bărbați, arestați. Ar fi cerut 1 200 de euro ca să elibereze ilegal două permise de conducere

Un neangajat în câmpul muncii și un om de afaceri de la nord ar fi făcut trafic de influență în...

Economie2 ore în urmă

EUBAM continuă să consilieze Serviciul Vamal în domeniile prioritare de activitate

Directorul general al Serviciului Vamal Vitalie Vrabie a avut o întrevedere de lucru cu șeful Oficiului EUBAM în Republica Moldova,...

Externe6 ore în urmă

Regele Mihai I împlineşte 96 de ani. Cum va sărbători Casa Regală

Familia Regală sărbătoreşte faptul că Regele Mihai I al României împlineşte, miercuri, 96 de ani printr-o serie de evenimente, potrivit...

Externe15 ore în urmă

Aeroportul din Odessa și metroul din Kiev, ținta unor atacuri cibernetice

Atacuri cibernetice au lovit marți aeroportul internațional din Odessa și sistemul de metrou din Kiev, în timp ce compania de...

Advertisement

Opinii