Primăria municipiului Chişinău a anunţat vineri, 17 februarie, opinia publică despre faptul că municipalitatea ar fi fost fost păgubită de către Agenția Proprietății Publice a Ministerului Economiei.

Potrivit Primăriei, este vorba despre exproprierea ilicită, de 500 de terenuri din fondul funciar municipal, aferente obiectivelor private și, de asemenea, de mai multe terenuri, proprietate privată care au fost de-etatizate anterior, prin decizii ale Consiliului municipal Chișinău.

Municipalitatea menționează că terenurile publice de pe teritoriul municipiului Chișinău sunt proprietatea autorității publice locale și nicidecum a altei instituții, iar aceste fapt este prevăzut de Constituție și de Codul Funciar, precum și de alte acte legislative.

De cealaltă parte, Agenția Proprietății Publice a depus în instanța de judecată cereri de anulare a drepturilor anterior înregistrate în Registrul bunurilor imobile, inclusiv drepturi de proprietate a municipalității și proprietate privată a persoanelor fizice și juridice.

 Primăria municipiului Chișinău a expediat mai multe sesizări în acest sens factorilor de decizie ai autorităților publice centrale, inclusiv prim-ministrului și Parlamentului Republicii Moldova, Ministerului Economiei al Republicii Moldova, însă, deocamdată, au rămas fără răspuns.