O femeie a decedat pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani al capitalei după ce un copac a căzut peste ea. Incidentul a avut loc în această după-amiază.

Potrivit realitatea.md, poliția se află la fața locului. Tragedia a fost confirmată de ofițerul de presă al Departamentului Situații Excepționale.

Ulterior, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a precizat că salvatorii au fost anunţaţi despre acest caz în jurul orei 15:25.

În teren au intervenit echipe de pompieri, polițiști și o ambulanță 903. Echipele așteptau angajații “Spațiilor Verzi”și “Rețelelor Electrice”, întrucît la sol erau căzute fire electrice și nu puteau fi întreprinse acțiuni de ridicare a copacului și corpului neînsuflețit al femeii.

Urmează ca organele de drept să cerceteze identitatea persoanei.

Un alt caz, a fost înregistrat la aceeași oră, pe strada Columna numărul 40 din capitală, unde un arbore a căzut peste două mașini, în care se aflau trei personae. Echipa de pompieri alertată, ajunsă în teren a acționat pentru ridicarea copacului de pe mijloacele de transport și evacuarea persoanelor, cele două femei și un bărbat nu au avut nevoie de spitalizare și sînt în afara oricărui pericol.

Salvatorii roagă în aceste situații cetățenii să apeleze de urgență numărul de telefon 901, pentru ajutor, în cazul în care sînt parte a situațiilor excepționale sau observă alte persoane în pericol.

copac cazut peste masina

copaccazut peste masina

copac cazut peste masina

copac cazut peste masina

copac cazut peste masina

copac cazut

Foto: SPCSE