Connect with us

Externe

Jambon din portbagaj. Cum un ministru al Agriculturii promovează producţia autohtonă// VIDEO

Publicat

pe

Ministrul Agriculturii din România, Petre Daea, laudă calitățile cărnii de porc de Bazna, una din rasele românești de porci. Pentru a-și întări spusele, ministrul a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care mănâncă jambon de porc de Bazna chiar din portbagajul unei mașini.

Câteva clipe edificatoare în ceea ce privește gustul și savoarea cărnii de porc din rasa Bazna!”, a scris Petre Daea, care a postat clipul pe pagina sa de Facebook.

Digi24.ro precizează că ministrul este în vizită în județul Alba. El a mers la o fermă din Bucerdea Grânoasă, unde sunt crescuți porci din rasa Bazna, oi și păsări.

În asemenea condiții de trai, practic animale crescute în libertatea câmpului, normal că este foarte bună și prolificitatea lor. Iar savoarea și gustul cărnii obținute astfel sunt deosebite!”, a scris ministrul pe Facebook.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Preoți în sutană pe pârtia de schi// VIDEO

Zeci de preoți și seminariști la teologie au participat la cea de-a 21-a edișie a Cupei la schi pentru preoți înfiinţată de Papa Ioan Paul al II-lea.

Publicat

pe

De către

Zeci de preoți și seminariști la teologie au participat la cea de-a 21-a edișie a Cupei la schi pentru preoți  înfiinţată de Papa Ioan Paul al II-lea. Îmbrăcați în sutană, dar cu veste de concurs peste, preoții au schiat pe pârtia de la Wisla, din sudul Poloniei, scrie BBC News.

Fostul Papă a înfiinţat competiţia în ideea de a îndemna preoţii să dea un exemplu de întrecere onestă, precum în rugăciune.

Papa Ioan Paul al II-lea spunea că “este deplasat ca un cardinal să schieze prost”.

Mulți dintre cei care au concurat la ediția de anul acesta au urcat pe schiuri îmbrăcați în sutană, dar acest lucru era opțional și unii au preferat echipamentul obișnuit de schior.

De-a lungul timpului, evenimentul a fost deschis de parohiile laice, iar la edițiile de anii trecuți a fost permis și accesul preoților din alte confesiuni.

La ediția de anul acesta, cel mai bătrân concurent a fost preotul Wladyslaw Nowobilski, care are 76 de ani.

Citește mai departe

Externe

Polițiștilor ruși li se recomandă să evite vacanțele în Republica Moldova

Publicat

pe

De către

Ministerul de Interne de la Moscova a publicat o listă cu 13 țări și regiuni care sunt recomandate să fie vizitate de polițiștii ruși în timpul concediilor din anul 2018. Printre acestea figurează Abhazia și Osetia de Sud, precum și aproape toate țările CSI, cu excepția Ucrainei și a Moldovei.

Lista țărilor a fost elaborată reieșind din “condițiile militaro-politice, criminogene, sanitaro-epidemiologice și climaterice” și va fi luată în considerație la examinarea cererilor angajaților Ministerului de Interne la plecarea în vacanță peste hotarele țării.

Printre cele mai îndepărtate țări care pot fi vizitate de polițiștii ruși sunt: Cuba, China și Vietnam.

Pentru prima dată lista statelor în care se permite să se odihnească polițiștii a apărut în 2014. Și de atunci se scade constant.

Astfel, până de curând, ofițerii de poliție au putut să se odihnească în Turcia, Egipt, Tunisia, Nicaragua și Maroc, însă acum alegerea a foste limitată la 13 destinații.

Citește mai departe

Externe

42 de oameni au împreună avere cât jumătate din populaţia planetei

Publicat

pe

De către

Prăpastia dintre cei mai bogaţi şi cei mai săraci s-a adâncit şi mai mult anul trecut. 42 de pământeni au împreună avere cât jumătate din populaţia planetei. Sunt două dintre concluziile unui raport făcut de o organizaţie umanitară, cu câteva ore înaintea Forumului Economic de la Davos.

82% din bogăţia generată anul trecut a mers la cei mai avuţi 1% dintre oameni. Asta în timp ce, pentru jumătatea săracă a populaţiei, adică aproape patru miliarde, viaţa nu a devenit mai uşoară. Aceasta e imaginea de ansamblu a raportului anual publicat de Oxfam.

Averea celor mai înstăriţi 1% dintre oameni a crescut cu 762 de miliarde de dolari anul trecut. O sumă de 7 ori mai mare decât cea care ar fi necesară pentru a pune capăt sărăciei extreme din lume.

De altfel, anul 2017 a însemnat o creştere fără precedent a numărului de miliardari în dolari. La fiecare două zile, a mai apărut unul. În total, Oxfam estimează că sunt 2.043.

De asemenea, raportul arată că 9 din 10 miliardari sunt bărbaţi, iar doamnele rămân mai prost plătite decât domnii. Şi tot raportul OXFAM spune că directorul unei companii din top 5 firme de îmbrăcăminte din lume câştigă în cinci zile cât câştigă toată viaţa lui un muncitor din Bangladesh, adică cel care face astfel de haine.

Sursa: Digi24.ro

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Externe4 ore în urmă

Preoți în sutană pe pârtia de schi// VIDEO

Zeci de preoți și seminariști la teologie au participat la cea de-a 21-a edișie a Cupei la schi pentru preoți...

Social5 ore în urmă

Corpul neînsuflețit al unui tânăr a fost depistat plutind pe râul Nistru

Corpul neînsuflețit al unui tânăr a fost depistat astăzi plutind pe râul Nistru. Acesta a fost găsit de scafandrii din...

Social5 ore în urmă

Ambulanţa care transporta brazi era din Criuleni. Ce explicație a avut şoferul

Ambulanță care a fost filmată, în municipiul Chișinău, transportând brazi în loc de pacienți, aparține Substației de Asistență Medicală Urgentă...

Social6 ore în urmă

Câți poligrafologi sunt în R.Moldova și câte teste la poligraf au fost realizate în 2017

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrați și activează trei poligrafologi în cadrul autorităţilor cu drept de iniţiere a testării....

Politică8 ore în urmă

Andrian Candu s-a întâlnit cu Majestatea Sa Margareta a II a Danemarcei

Președintele Parlamentului Andrian Candu s-a întâlnit astăzi cu Majestatea Sa Margareta a II a Danemarcei la reședința regală Palatul Amalienborg....

Social9 ore în urmă

Un tânăr din Slobozia-Mare, prins în timp ce pescuia ilegal pe lacul Beleu. Ce le-a spus oamenilor legii

Un tânăr de 27 de ani, locuitor al satului Slobozia-Mare, r-nul Cahul, a fost prins în timp ce pescuia pe...

Politică10 ore în urmă

Igor Dodon a solicitat misiunilor diplomatice să monitorizeze atent scrutinul electoral din 2018

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu corpul diplomatic acreditat la Chișinău, în cadrul căreia a solicitat misiunilor...

Advertisement

Opinii