Vizitaţi mănăstirile din jurul Bucureştiului cu autobuzul (VIDEO)

De Adriana Agapii/ Chișinău / Moldova.ORG/ — Pentru cei ce vor să viziteze mai multe obiective turistice dar dispun de puţin timp există o soluţie, vizitarea lor cu autobusul.

Bucureştiul este înconjurat de adevărate centre istorice, turistice şi religioase. Dar pentru a le vizita nu este nevoie să le cunoşti pe toate este de ajuns să urci în unul dintre autobusele de pe una dintre cele nouă linii turistice deschise de regia de transport Bucureşti, care te va duce direct la destinaţie.

Dacă eşti turist în Bucureşti trebuie să ajungi la unul dintre terminalele autobuselor care sunt, Piaţa Presei Libere, Str. Sf. Vineri şi Ghencea de unde poţi lua autobusul care pleacă la mănăstiri din jurul Bucureştiului.

Odată instalat comod în transport, vei primi informaţii despre obiectivele turistice pe care urmează să le vizitezi pe ecranele LCD instalate în mijloacele de transport.

Fiecare traseu cuprinde unul, două sau trei obiective, dintre care pot fi următoarele: mănăstirile Căldăruşani, Balamuci, Cernica, Pasărea, Ciorogârla, Biserica “Adormirea Maicii Domnului” şi Biserica “Sf. Ilie” din Călugăreni, Biserica “Sf. Voievozi” din Hulubeşti, Biserica “Sf. Gheorghe” din Brăniştari şi Parcul Natural Comana.
Aceste linii sunt deschise circulaţiei în zilele de sâmbătă şi duminică şi în timpul sărbătorilor religioase. Preţul unei astfel de călătorii este de 15 RON tur-retur.

Dacă îţi doreşti o evadare din aglomeraţia urbană pe malul unui lac, să auzi sunetele naturii, dangătul clopotului, un cocoş strigând în depărtare, un clipocit de apă, o toacă şi mai ales, fără zgomot de maşini, atunci aceste linii turistice te vor ajuta enorm şi te vor duce din forfota urbană acolo unde este linişte, cântec, moralitate şi meditaţie.

Faceţi o sărbătoare creierului şi spiritului, fiindcă au şi ele nevoie măcar din când în când de descătuşare şi melancolie.

Distanţa de la Chişinău până la Bucureşti este de 446 km.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.