Connect with us

Externe

Accident pe Volga. 11 oameni au murit, în urma ciocnirii a unui catamaran si o barjă de transport// VIDEO

Publicat

pe

11 oameni au murit noaptea trecută pe fluviul Volga, în Rusia, ca urmare a ciocnirii a două vase, un catamaran lung de 15 metri și o barjă de transport. Accidentul a avut loc în apropiere de orașul Volgograd.

Nava de agrement cu 16 de persoane la bord s-a ciocnit de barjă, la 250 de metri de țărm.

Potrivit agenției Tass, catamaranul nu a urmat regulamentele de navigație și nu avea nici echipamentele necesare pentru a naviga noaptea. În același timp, pe vasul proiectat pentru 12 pasageri se aflau 16 persoane.

În plus, nava care nu era înregistrată oficial în circulație și avea doar șase veste de salvare, care nu au fost folosite nici ele.

Au fost salvați cinci oameni, iar trei supraviețuitori se află la spital.

Comitetul de Anchetă al Rusiei, citând rezultatele preliminare ale investigației medicale, a spus că persoana care era și căpitanul, și proprietarul navei, era beat și poartă cel mai probabil vina pentru coliziune.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, a rămas fără portofel, în timp ce se afla în Piaţa Mare din Sibiu

Publicat

pe

De către

Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, a rămas fără portofel, în timp ce se afla în Piaţa Mare din Sibiu, hoţii furându-i bani şi cardul diplomatic. Ambasadorul a depus plângere la Poliţie, iar oamenii legii încearcă să găsească faptaşul, transmite News.ro.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, se afla în Piaţa Mare, sâmbătă seară, împreună cu soţia sa, când a simţit o atingere uşoară în zona pieptului, iar apoi a constatat că i-a dispărut portofelul din buzunarul cămăşii, relatează News.ro citând surse oficiale.

Diplomatul avea în portofel 1.250 de lei, 250 de dolari şi mai multe carduri de fidelitate, dar şi cardul de identitate diplomatică.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz şi se fac cercetări pentru furt calificat.

De notat că între 2007 și 2012, Valeri  Kuzmin a deținut funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Rusiei în Republica Moldova. Ulterior, președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Valeri Kuzmin ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România.

Citește mai departe

Externe

Scandal în Rusia. Copiii de la o grădiniță au intonat un cântec dedicat lui Putin: „Unchiule Vova, suntem cu tine”// VIDEO

Publicat

pe

De către

O jurnalistă de la o televiziune locală din Siberia a fost concediată după ce a dilvulgat într-un interviu că, într-o grădiniță, copiii au trebuit să jure într-un cântecel loialitate până la moarte liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Pe 24 mai, la o serbare a grădiniței Nr. 68 din orașul Nizhnevartovsk, copiii au fost surprinși într-o filmare intonând un cântec de propagandă compus de Viaceslav Antonov pentru președintele Vladimir Putin – Unchiule Vova, suntem cu tine.

Cântecul are deja la activ o serie de scandaluri în Rusia de la momentul lansării, toamna trecută, printr-un videoclip în care mai mulți școlari din Volgograd cântă îmbrăcați în uniforme de poliție, transmite Radio Europa Liberă.

Videoclipul a fost realizat la inițiativa Annei Kuviciko, deputată a partidului de guvernământ Rusia Unită.

Jurnalista Aleksandra Terikova, de la postul local de televiziune N1, a cărei fiică se afla în corul de copii, a atras atenția asupra cântecului intonat la serbare.

În replică, directorul general al televiziunii, Rinat Karimov, a hotărât să o demită pe Terikova, reproșându-i faptul că are „ambiții politice”.

Citește mai departe

Externe

Arhivele Gulagului au fost distruse de Rusia, afirmă un istoric

Publicat

pe

De către

Rusia a ordonat distrugerea arhivelor care conţineau informaţii despre deţinuţii din Gulag, a afirmat un istoric rus, care spune că a aflat din întâmplare acest lucru, provocând reacţii puternice în rândul apărătorilor drepturilor omului, informează AFP citată de Agerpres.

Serghei Prudovski, un cercetător specializat în istoria lagărelor sovietice din Extremul Orient rus, a declarat vineri pentru AFP că a descoperit „complet din întâmplare că fişele de înmatriculare (ale deţinuţilor din Gulag) au fost distruse” în regiunea Magadan, unde s-au aflat multe dintre acele lagăre de concentrare, în care rata mortalităţii era deosebit de ridicată.

„Am făcut o solicitare. Eram interesat de destinul unei persoane şi voiam să ştiu dacă ea a supravieţuit lagărelor. Am descoperit că există un ordin intern” de distrugere a acestor fişe de înmatriculare, a declarat istoricul rus într-un interviu telefonic.

În răspunsul către Serghei Prudovski, filiala locală a Ministerului de Interne din Rusia a explicat că acele fişe de înmatriculare sunt de acum înainte stocate pe o durată limitată, conform instrucţiunilor transmise autorităţilor locale, serviciilor de securitate (FSB, ce provine din fostul KGB) şi agenţiilor guvernamentale care deţin arhive ce datează din epoca sovietică.

Fişele în cauză înregistrează elemente specifice despre traseul prizonierilor din Gulag, referitoare mai ales la data sosirii lor în lagăr, eventualele transferuri şi data eliberării sau data morţii lor.

Serghei Prudovski a transmis acel răspuns specialiştilor de la Muzeul Gulagului din Moscova, inaugurat în 2015, care au alertat la rândul lor Consiliul pentru drepturile omului, o structură de la Kremlin ce are rol consultativ.

Preşedintele consiliului, Mihail Fedotov, a declarat pentru agenţia de presă Ria Novosti că distrugerea acelor fişe ar fi un act „barbar” şi că speră că este vorba totuşi despre „o eroare”.

„Este imposibil de ştiut la ce scală s-a produs acest lucru”, a adăugat el, notând că, dacă distrugeri masive au fost organizate, “atunci ele vor face munca noastră să devină mult mai dificilă”.

Un cercetător de la Muzeul Gulagului, Alexandr Makaiev, a declarat pentru agenţia de presă Interfax că această problemă a fost observată până în prezent doar în Magadan şi că reprezentanţii muzeului încearcă să afle dacă şi alte regiuni ruseşti au fost vizate de acel ordin de distrugere.

Autorităţile ruse, în frunte cu Vladimir Putin, au fost adeseori acuzate că încearcă să minimalizeze cele mai sumbre aspecte ale trecutului sovietic în numele unităţii naţionale, mai scrie Agerpres.

Citește mai departe