""
Connect with us
"
"

Cultură

Zilele Filmului Românesc la Chișinău. Ce surprize ne așteaptă

Publicat

pe

În perioada 11-14 octombrie, la cinematograful „Odeon” din Chișinău, se vor desfășura Zilele Filmului Românesc.

Șapte dintre cele mai de succes filme româneşti noi, realizate de regizori precum Radu Jude, Corneliu Porumboiu, Constantin Popescu, Florin Şerban, Daniel Sandu, Ana Lungu şi Hadrian Marcu și selectate la mari festivaluri internaţionale, vor putea fi văzute în aceste patru zile.

Evenimentul continuă tradiția de a aduce în fața cinefililor de la Chișinău cele mai apreciate filme ale cinematografiei din România.

Festivalul va fi deschis cu „Un pas în urma serafimilor” (2017), filmul de debut extrem de așteptat al regizorului Daniel Sandu, care va fi prezent la proiecție pentru o discuție cu spectatorii. Lungmetrajul a fost în competiția Festivalului de la Sofia și a câștigat în acest an opt trofee la Premiile Gopo, inclusiv pentru cel mai bun film și cea mai bună regie.

Publicul din R. Moldova va putea să vadă, la foarte scurt timp după premiera din România, cel mai nou film al regizorului Radu Jude, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (2018). Filmul a câştigat în acest an Globul de Cristal la prestigiosul Festival de la Karlovy Vary, iar recent a fost ales propunerea România pentru o nominalizare la categoria film străin la Premiile Oscar.

Din selecție face parte și tulburătorul „Pororoca” (2017), al treilea lungmetraj al lui Constantin Popescu, care a fost anul trecut în competiția Festivalului de la San Sebastian, unde actorul Bogdan Dumitrache a câștigat premiul de interpretare.

De neratat este și cel mai nou film, încă nelansat în România, al regizorului Florin Șerban, „Dragoste 1. Câine” (2018), venit direct din competiția Festivalului de la Sarajevo. Actorul basarabean Valeriu Andriuță joacă rolul principal și va fi prezent la Chișinău pentru o discuție cu publicul, la gala de închidere.

Tot din competiția de la Sarajevo vine și noul film regizat de Ana Lungu, „Un prinț și jumătate” (2018), proaspăt intrat și în cinematografele din România. Al doilea debut din selecția din acest an este „Un om la locul lui” (2017), de Hadrian Marcu. Filmul a fost selectat în secțiunea Noi regizori a Festivalului de la San Sebastian și la Festivalul de la Namur, iar la Chișinău va fi a treia sa proiecție mondială, înaintea premierei de la București.

Din program face parte și documentarul „Fotbal infinit” (2018), cel mai nou film al unuia dintre cei mai importanți autori ai Noului Cinema Românesc, Corneliu Porumboiu. Filmul a avut a premiera la începul anului la prestigiosul Festival de la Berlin, în secțiunea Forum.

Intrarea la proiecţii va fi LIBERĂ.

loading...

Cultură

8 idei: cum să-ți petreci timpul în următoarele 2 zile

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Weekendul acesta este plin de evenimente, atât în Chișinău, cât și în restul țării. Ai la dispoziție două zile în care poți să te inspiri de la creațiile pe care le vei descoperi la expoziții, vei putea să bei, să cânți, să meditezi, să citești, să te relaxezi, să râzi și să te simți bine.

Deci, hai să pornim aventura!

PE LUNG

1. Dar haideți să începem cu Vinerea Neagră la Cartier, care anunță reduceri la cărți de 50%. Vinerea neagră este a patra zi de vineri a lunii noiembrie. Așa zice tradiția. Tradiția mai constată că în vinerea neagră marile magazine vând mărfurile la reduceri substanțiale. Vineri, 22 noiembrie, cărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț în Librăriile online Cartier: shop.cartier.md. Program: de la ora 00.00 până la ora 24.00. Achitarea se face prin card bancar și cash, la primire. Livrare gratuită pentru comenzi mai mari de 250 MDL pe teritoriul Republicii Moldova. Sunt peste 300 de titluri de carte pentru copii, beletristică contemporană și clasică, enciclopedii, dicționare, carte pentru adolescenți, carte de artă, carte de istorie și antropologie, poezie clasică și contemporană, care pot face cu cinste o bună bibliotecă. Cărțile se vor vinde în limita stocului disponibil.

2. Tot în această vineri, începând cu ora 18:00, la Artcor (str. 31 August 137), va avea loc Live Video Art Exhibition. În cadrul acestei expoziții vor fi prezentate rezultatele atelierului de artă video condus de Juladi (Elke Radke). Ea e o artistă din Germania care activează de 15 ani în domeniul artei video, lucrările ei fiind prezentate în peste 30 de ţări. În activitatea sa artistică, Juladi îmbină dansul şi arta video astfel încât performance-ul ei se manifestă precum un caleidoscop de forme şi culori, adesea creând ansambluri decorative.

Săptămâna aceasta Juladi a condus un atelier de artă video la Artcor, în cadrul căruia participanţii au învățat cum să utilizeze VJ Software Resolume – un program specific prin intermediul căruia putem crea instalaţii video interactive, video-mapping-uri sau VJ pentru muzică. Iar ce au reușit să facă, urmează să vedem în cadrul expoziției. Intrarea la eveniment este liberă. 

3. Până la 23 noiembrie poți vizita Expoziția internațională specializată Infoinvent. Pentru aceasta trebuie doar să mergi la Centrul expozițional Moldexpo. Expoziţia este un instrument real de informare în domeniul proprietăţii intelectuale. Pe holul Centrului cu siguranță că veți putea întâlni inventatri,e experți naționali și internaționali, precum și reprezentanţi ai mediului de afaceri. 

4. Cum ar fi să-ți petreci un weekend la o fabrică de artă? Ce presupune asta? Inițiatorii spun că timp de un weekend vei putea face cunoștință cu Fabrica de Artă din Chișinău, o clădire construită în anii 70’, ce cuprinde peste 30 de ateliere de creație. „Mari artiști autohtoni, precum Mihai Grecu, Glebus Sainciuc, Igor Vieru, Aurel David, au avut ateliere în acest spațiu. Mai mult decât atât, aici vom avea ocazia să descoperim de unde pornește istoria artei moldovenești sau cum un loc poate inspira. Vom surprinde artiștii în procesul lor de creație, vom vedea lumea lor din interior”, susțin autorii acestei idei.

Tururile vor începe la ora 10:00 până la 19:00 (sâmbătă și duminică), pe strada Nicolae Dimo 7/2. Plimbarea va dura două ore și jumătate. Prețul unui bilet este de 180 de lei. Excursiile vor fi ghidate de către Boris Cremene, Traian Chivriga și Mihaela Taranu. În cadrul tururilor veți cunoaște artiști emeriți precum: Anatol Danilișin, Anatol Rurac, Ion Stepanov și Ioan Grecu și nu doar. Pentru mai multe detalii despre eveniment puteți suna la numărul –  068 550 635.

5. Dacă nu ai reușit să vezi noile fotografii câștigătoare ale World Press Photo, atunci să știi că ai posibilitatea să o faci Muzeul Național de Istorie. Acolo vei putea descoperi istoriile din spatele celor 140 de fotografii selectate în cadrul celei mai importante competiții fotografice la nivel mondial. Orarul de lucru al Muzeului este: 10:00-17.00. Nu uita că Muzeul este închis în fiecare zi de vineri. Prețul biletelor este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru studenți. 

6. Cunoaște și gustă din bucatele italiene. Ambasada Italiei la Chișinău te invită la 23 noiembrie, la ora 11:00, în Centrul Comercial MallDova să cunoști varietatea şi bogăţia aromelor bucătăriei italiene. Scopul evenimentului este de a promova tradiția culinară italiană.Bucatele tradiționale, masterclass-urile de preparare a celei mai bune mozzarella, atelierul pentru copii, cafeaua italiană, atmosfera caldă și plăcută sunt ingredientele principale ale acestei zile. 

7. Dacă ai vârsta de 18-35 de ani, atunci să știi că poți participa la un program de instruire pe tema „Time Management”. Această instruire oferă tehnici și instrumente practice pentru creșterea capacității manageriale prin utilizarea mai eficientă a timpului. Trainingul se va desfășura în perioada 23-24 noiembrie, la Orheiul Vechi „Eco Vila”. În cadrul trainingului vor vorbi: Valeriu Drăgălin, Dmitri Popa și Alexandru Ghețan. Nu e nevoie să achiți pentru cazare, participare sau deplasare, însă, trebuie să completezi acest formular, iar dacă ai unele întrebări atunci poți suna la numărul 068414092. Pentru a te înregistra, te rugăm să completezi următorul formular.

8. În acest weekend poți participa și la Electronic Music Educational Collaboration, un proiect cultural-educațional care promovează muzica electronică şi artiştii din domeniul respectiv. Invitatul special din acest an este percuţionistul elveţian Samuel Rohrer. Stabilit din 2003 la Berlin, Samuel Rohrer a devenit unul dintre cei mai influenţi muzicieni de improvizaţie din generaţia sa în domeniul muzicii electronice-acustice. Live Set-ul său va fi însoţit de proiecţii vizuale realizate de Noetic. Evenimentul va începe sâmbătă seara (21:00) și se va încheia duminică dimineața (07:00), șa Loft 13 (bd Moscova 21). Intrarea este liberă, însă, trebuie să nu fii mai mic de 18 ani. 

loading...

Citește mai departe

Cultură

Cele mai de succes titluri recente, la a 5-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc de la Chişinău

Publicat

pe

De către

Cele mai mari succese recente ale cinematografiei din România, printre care „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, „Nu mă atinge-mă”, de Adina Pintilie, sau „Arest”, de Andrei Cohn, vor putea fi văzute în premieră în Republica Moldova la Zilele Filmului Românesc de la Chişinău.

A 5-a ediţie a ZFR va avea loc între 10 şi 13 octombrie la Centrul Cultural „Odeon” şi continuă misiunea de a oferi publicului basarabean posibilitatea să descopere cele mai bune filme româneşti noi şi să stea de vorbă cu invitaţii speciali – actori şi regizori. Intrarea la proiecţii este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul va fi deschis cu proiecţia celui mai nou film al regizorului Corneliu Porumboiu, extrem de aşteptatul „La Gomera” (2019), care a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de la Cannes şi care este propunerea României pentru o nominalizare la Premiile Oscar 2020. În rolul principal este celebrul actor Vlad Ivanov, care interpretează un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia.

Câştigător al Ursului de Aur şi al premiului de debut la Festivalul de la Berlin în 2018 şi nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, „Nu mă atinge-mă” („Touch Me Not”), de Adina Pintilie, îi are în centru pe Laura, Tomas şi Christian. Nevoia de contact uman şi teama de intimitate îi antrenează pe cei trei într-o aventură terapeutică de combatere a mecanismelor de autoapărare şi înfruntare a tabuurilor, în încercarea de a se bucura în sfârşit de libertate. Film nerecomandat minorilor.

Din selecţie face parte şi filmul „Monştri.” (2019), debutul în regie al lui Marius Olteanu, care a avut premiera mondială în secţiunea Forum a Festivalului de la Berlin din acest an şi care a urmat apoi un parcurs festivalier de succes în întreaga lume. „Monştri.” prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu aflat într-un moment de criză. La proiecţie va fi prezent actorul Cristian Popa.

În premieră în Republica Moldova va fi proiectat şi cel mai nou film al regizorului Radu Muntean, „Alice T.” (2018), care are ca protagonistă o adolescentă cu o viaţă complicată din cauza problemelor de la şcoală şi a relaţiei cu mama adoptivă. Tânăra Andra Guţi, la primul rol în cinema, a fost aleasă anul trecut cea mai bună actriţă în competiţia prestigiosului Festival de la Locarno.

ZFR continuă şi în 2019 tradiţia de a organiza un focus dedicat unui important cineast. În acest an, Alexandru Papadopol, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi actori români, va fi omagiat prin proiectarea celor mai recente două filme în care are rolul principal: drama „Arest” (2019), în regia lui Andrei Cohn, şi comedia „Povestea unui pierde-vară” (2018), în regia lui Paul Negoescu.

Acţiunea din „Arest” este plasată în anii `80, când un arhitect (Alexandru Papadopol) este reţinut fără explicaţie şi trimis în arestul Miliţiei, unde este închis în aceeaşi celulă cu un deţinut de drept comun, folosit ca torţionar de către Securitate în schimbul unor favoruri. „Arest” a fost inclus în competiţia East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary şi a fost ales cel mai bun lungmetraj românesc din cadrul Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca. Regizorul Andrei Cohn va fi prezent la Chişinău pentru o discuţie cu publicul.

Festivalul se va încheia cu proiecţia filmului „Povestea unui pierde-vară”, cu participarea lui Alexandru Papadopol. Selectat anul trecut în competiţia Tallinn Black Nights Film Festival, lungmetrajul spune povestea unui profesor de matematică la Politehnica din Bucureşti a cărui viaţă este dată peste cap după ce partenera sa de viaţă, cu care are o relaţie deschisă, îi spune că este însărcinată.

În premieră, Zilele Filmului Românesc se vor extinde în acest an şi în alte oraşe din Republica Moldova: Cahul, Călăraşi şi Nisporeni. Selecţia filmelor şi programul proiecţiilor din cele trei localităţi vor fi anunţate în curând.

Zilele Filmului Românesc de la Chişinău sunt un eveniment organizat de Asociaţia Cineaştilor Independenţi Alternative Cinema din Republica Moldova și casa de producţie Rova Film din România.

Evenimentul  este finanţat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău, Uniunea Cineaştilor din România (UCIN), Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Republica Moldova, Primăria Municipiului Chişinău.

Parteneri sponsori: Arhiva Naţională de Film (ANF) din România, DACIN SARA, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, Opa Greek Cafe, Moldova Film, Lucru Manual Moldova, Symbol Media, Idegraf, Salpan, Print Caro, Hero Pictures.

Parteneri media: TVR Moldova, Jurnal TV, Vocea Basarabiei, Radio Chişinău, Radio Plai, Radio Moldova Tineret, Ziarul de Gardă, Moldova.org, Cotidianul.md, Diez, Zugo, Locals.

loading...

Citește mai departe

Cultură

Notează-ți în calendar: 10 septembrie, Cahul, MOLDOX! Vezi programul celui mai tare festival de film documentar din Moldova

Publicat

pe

De către

Crezi că documentarele au potențialul de a produce o schimbare socială? Atunci nu rata MOLDOX – cel mai progresist și accesibil festival internațional de film documentar din țară, care și în acest an îți aduce o selecție de pelicule actuale, inedite, motiv pentru care au adunat numeroase premii în palmares. Între 10 şi 15 septembrie, orașul Cahul va deveni un punct de atracție pentru cinefilii din Moldova, dar și cineaști din alte 10 țări, care folosesc camera de filmat pentru a realiza o „radiografie” a societății. Am pregătit un program cultural demn de festivalurile occidentale: cca 30 de pelicule documentare din Republica Moldova, Suedia, România, Ucraina, Olanda, Polonia, Letonia, Franța, Marea Britanie, Rusia, Elveția, Germania.

Cele 30 de „METAMORFOZE” ale MOLDOX 

Fii gata să explorezi o lume a „METAMORFOZELOR” – tema ediției din acest an. Cele 17 lungmetraje și 10 scurtmetraje vor aduce în prim plan metamorfoza istorică și economică, metamorfoza rolurilor atribuite femeii și bărbatului în societate, metamorfoza vârstei, metamorfoza noțiunii de gender, etc. MOLDOX se vrea a fi o punte de dialog dintre regizor și public care să faciliteze conștientizarea de către spectatori a problemelor societății moderne, dar și identificarea soluțiilor pentru a le depăși. Iată de ce, la finalul proiecțiilor vei avea ocazia să „descoși” mesajele din spatele peliculelor în cadrul sesiunilor de întrebări și răspunsuri cu creatorii lor. Pentru ca experiența culturală să fie una și mai reușită, organizatorii le-au pregătit oaspeților expoziții de fotografie și pictură, vizite în cele mai importante atracții turistice ale raionului Cahul, laboratoare cinematografice, masterclass-uri și concerte în aer liber.

Ce filme poți viziona la eveniment

La deschiderea festivalului va avea loc avanpremiera filmului „Grădina sovietică” semnat de Dragoș Turea, absolvent al atelierului Inspiration din cadrul MOLDOX LAB 2017 și laureat al premiului Civil Society Pitch, One World România 2017 din cadrul forumului [email protected] Pelicula va fi proiectată în premieră mondială în cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo, unul dintre cele mai importante evenimente din lumea cinematografică a Europei Centrale și de Est. „Grădina Sovietică” aduce în prim plan povestea unor experimente științifice monstruoase, desfășurate de sovietici pe teritoriul țării noastre.

Prima zi a festivalului va fi dedicată și documentarelor create în cadrul atelierului MOLDVOX, unul alt proiect desfășurat de  Asociația MOLDOX. Timp de 6 luni, patru participanți, novice în domeniul cinematografic, au învățat și au creat 3 scurtmetraje de excepție – „Printre stânci”, „Alisa în țara…” și „Sport pe ruine” – pe subiecte sociale din localitățile lor de baștină.

MOLDOX va continua cu o selecție de documentare –  tribut talentatului regizor rus Aleksandr Rastorguev, omorât acum un an în timp ce filma ultimul său documentar în Republica Centrafricană. Proiecțiile celor cinci filme vor fi urmărite împreună cu invitata de onoare a evenimentului, Susana Barandzhiyeva – producătoare, co-regizoare și scenaristă, care a colaborat la numeroase producții semnate de Rastorguev.

Cap de afiș este şi pelicula „Plăceri feminine” de Barbara Miller, care analizează obstacolele din calea sexualității feminine în secolul 21, precum și „Căderea lui Lenin” în regia Svitlanei Șâmko, un documentar istoric despre despărțirea fantomelor URSS din Ucraina.

Tot despre despărțire e vorba și în filmul semnat de Alecu Deleu, „Pași pe graniță”, un documentar în care geografia își dă întâlniri cu istoria.

În încheiere organizatorii ne invită la Întâlnindu-l pe Gorbaciovde Werner Herzog, un documentar inspirat dintr-un interviu cu personalitatea care a marcat politica europeană de la sfârșitul anilor 1980 și a afectat parcursul istoric, inclusiv al Republicii Moldova.

MOLDOX LAB prezintă creațiile cineaștilor în devenire 

Tradițional, tot în seara de închidere a festivalului, vor fi proiectate scurtmetrajele create în cadrul atelierelor – Interaction, Exploration și Inspiration ale MOLDOX LAB – unicul laborator de film documentar din Moldova pentru cineaștii în devenire, care se va desfășura din 9 până pe 15 septembrie. Scurtmetrajele se centrează pe diverse componente sociale pentru a încuraja pe oricine simte nevoia să se exprime prin imagini în mișcare.

Pe 15 septembrie, în ziua ceremoniei de închidere, va fi organizat și un pitch public pentru a prezenta proiectele cinematografice ale participanților la atelierul MOLDOX Lab Inspiration. Pitch-ul participanților va fi evaluat de către experți din industria filmului documentar care vor selecta patru proiecte pentru a participa la ateliere și forumuri de pitch prestigioase din Europa.

Programul complet al festivalului poate fi vizualizat – AICI.

MOLDOX are nevoie de tine. Susține-ne!

MOLDOX este o oportunitate unică, prin care noii creatori de film au șansa să-și șlefuiască abilitățile de a atrage atenția publicului asupra subiectelor importante din societate. În același timp, proiectul aduce în sudul Moldovei un eveniment de nivel mondial, oferind oamenilor posibilitatea să participe și să urmărească documentare relevante în contextul lor regional. Festivalul MOLDOX este în cumpănă: între o dorință avidă de a sensibiliza publicul larg despre importanța schimbărilor pozitive și lipsa fondurilor adecvate pentru a face ca acest lucru să se întâmple. Credem că misiunea MOLDOX merită a fi perpetuată, iar oamenii de artă din Moldova – susținuți. Dacă împărtășești această idee și îți dorești să contribui, alături de noi, la crearea schimbărilor sociale prin intermediul filmului documentar – DONEAZĂ!

4 ani de MOLDOX

Pe parcursul celor 3 ediții, festivalul a prezentat unui public de 9000 de spectatori peste 90 de documentare, 20 dintre care au fost proiectate în premieră în Moldova. 10 tutori internaționali au muncit alături de filmmakeri în devenire la crearea a 13 filme de scurt metraj. Iar personalități legendare din lumea cinematografiei, precum Gordon Quinn, Jon Alpert, Artur Aristakisian, dar și alți profesioniști de nivel internațional, precum Melody Gilbert, Simone Baumann, Monica Lăzurean-Gorgan, Alex Shiriaieff, au onorat cu prezența lor edițiile MOLDOX.

loading...

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Divertisment2 ore în urmă

Toamnă cu decizii ciudate. Cum autoritățile din alte țări încearca să-și rezolve problemele

PE SCURT Normalitatea e o noțiune relativă. Limitele normalității pot fi sfidate cu cele mai neobișnuite decizii. Toamna aceasta autoritățile...

Știință7 ore în urmă

Trucul care te face să depășești anumite rețineri. Cum unii se joacă cu mințile noastre

PE SCURT De multe ori te prinzi că ai intrat în magazin ca să-ți cumperi o gustare, dar ai ieșit...

Cultură11 ore în urmă

8 idei: cum să-ți petreci timpul în următoarele 2 zile

PE SCURT Weekendul acesta este plin de evenimente, atât în Chișinău, cât și în restul țării. Ai la dispoziție două...

Social11 ore în urmă

Cine sunt și de ce solicită azil moldovenii, în grupuri mari, în Olanda

PE SCURT Presa olandeză a publicat un reportaj despre autobuzul cu cei 65 de cetățeni moldoveni care se îndreptau spre...

Economie16 ore în urmă

Chicu a revenit de la Moscova cu promisiuni. Cât de realizabile sunt acestea

PE SCURT Prim-ministru Ion Chicu, revenit dintr-o vizită la Moscova, a anunțat mai multe înțelegeri convenite cu autoritățile ruse.  Două...

EcologieO zi în urmă

Cum Franța a devenit lider mondial în limitarea risipei alimentare

PE SCURT  În anii când rafturile din magazine sunt pline cu tot ce ne dorim, adesea uităm de limite și...

EcologieO zi în urmă

Cum au devenit urșii o problemă în România și de ce omorul lor nu este o soluție

PE SCURT Timp de o săptămână, în România au fost uciși trei urși. Toți trei au fost loviți de automobile....

Advertisement

Politică

Politică2 zile în urmă

10 ani de la moartea lui Serghei Magnițki/ Șansele ca Legea Magnițki să fie adoptată în Moldova

PE SCURT Numele lui a devenit sinonim  cu combaterea corupției și abuzurilor asupra drepturilor omului. Moartea lui a generat o lege nouă...

Politică4 zile în urmă

6 neadevăruri cu care Plahotniuc a spart tăcerea

PE SCURT După câteva luni de tăcere, fostul lider al PDM a reușit iarăși să dea temă de discuții publicând...

PoliticăO săptămână în urmă

Echipa lui Ion Ceban a făcut prima ofertă pentru conducerea Primăriei. Un activist a devenit viceprimar de Chișinău

PE SCURT Echipa primarului ales Ion Ceban a făcut prima ofertă pentru conducerea Primăriei Chișinău. Activistul Victor Chironda, cel care...

PoliticăO săptămână în urmă

Care au fost ultimele decizii luate de Guvernul Maia Sandu

PE SCURT În ultima ședință de a Guvernului Maia Sandu, pe agendă au fost incluse două subiecte: unul ce ține...

PoliticăO săptămână în urmă

Ce condiții pun partidele politice pentru formarea noului Guvern

PE SCURT Președintele țării, Igor Dodon, a inițiat astăzi consultări cu fracțiunile parlamentare ca urmare a demiterii Guvernului Maia Sandu. ...

OpiniiO săptămână în urmă

Cum a fost discutată căderea Guvernului Maia Sandu pe Facebook

PE SCURT Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi în urma unei moțiuni de cenzură înaintate de Partidul...

PoliticăO săptămână în urmă

Guvernul Sandu a picat. Povestim pe scurt ce s-a întâmplat în Parlament

PE SCURT Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi în urma unei moțiuni de cenzură înaintate de Partidul...

Advertisement

Opinii

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« oct.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930