Connect with us
"
"

Lifestyle

Vrei să-ți cumperi un automobil nou? Ce trebuie să știi când îți alegi mașina

Publicat

pe

Achiziția unui nou automobil este un proces destul de responsabil și în care nu trebuie să te grăbești. Cea mai bună și sigură metodă de cumpărare se consideră procurarea acestuia din salonul auto. Dar, chiar și acolo e necesar să iei în calcul câteva moment importante. Prin urmare, odată ce cunoști toate nuanțele, vei putea să economisești o sumă decentă de bani.

Decide ce automobil îți dorești

Primul pas spre procurarea automobilului este să știi cu certitudine ce marcă și model îți dorești. Odată ce nu vei fi suficient de sigur, acest lucru se poate întoarce împotriva ta. Agenții de vânzări din salonul auto au un singur scop, să vândă la un preț cât mai mare posibil automobilul. Aceștia cunosc foarte bine cum să convingă cumpărătorul să opteze pentru mașina cu cea mai scumpă echipare și vor avea argument la orice detaliu. Atunci când deja ai stabilit drept scop de a procura un anume automobil, nu va avea niciun rost să te mai interesezi și de alte modele. Astfel, mai întâi decizi de ce mașină ai nevoie, apoi consulți oferta pieții, fie ele din salonul auto sau la mâna a doua. 

Ce trebuie să cunoști când vrei să procuri din salonul auto?

Fie că vrei să achiți toată suma la procurare, fie că îți dorești să optezi pentru un leasing auto, e nevoie să ai grijă la mai multe aspecte. Un cumpărător neatent poate fi ușor dus de nas. De exemplu, vânzătorul poate menționa doar consumul minim al automobilului sau spune că interiorul este confecționat din materiale mai calitative, fără a oferi alte detalii, care de facto influențează prețul și mai și decid costurile ulterioare de întreținere.

pastedGraphic.png

Cea mai bună soluție este să adresezi cât mai multe întrebări. Cel mai bine ar fi să vii deja pregătit, studiind prealabil toate caracteristicile automobilului, pe site-ul oficial al companiei sau pe forumurile dedicate. Ulterior, să soliciți documentația auto a automobilului, pentru a verifica datele tehnice.

Cea mai bună perioadă pentru procurarea unui automobil din salon

Dacă nu te grăbești să cumperi chiar acum automobilul, ar fi bine să planifici atent acest proces. De ce? Deoarece cea mai bună perioadă de procurare este finalul anului curent și începutul următorului. În această perioadă, de regulă, saloanele auto au reduceri de 20-30% la transportul auto. Acest lucru se face pentru lichidarea stocurilor, creșterea vânzărilor și eliberarea spațiului pentru modelele noi. Plus, în timpul sărbătorilor, cumpărătorii pot beneficia de un contract mai bun la procurarea mașinii în credit sau pot primi un cadou din partea salonului auto.

Pentru unii oameni ar putea fi complicat să procure un automobil la final de an, deoarece atunci e cea mai mare avalanșă de cheltuieli. Dar, există o soluție: poți beneficia de finanțarea companiei Zoom Credit. Aceștia oferă un împrumut pentru auto, care presupune acoperirea a 75% din prețul automobilului, cu o dobândă de 30%, anual, și e suficient să ai doar buletinul la tine.

Ce trebuie să știi când procuri un automobil la mâna a doua?

O mașină cu rulaj, procurată dintr-un salon auto, poate fi la fel de bună și sluji mult timp, ca o mașină nouă. Dar, pentru a obține un credit auto avantajos, va trebui să depui mai mult efort. E nevoie să te comporți corect, când mergi la autocentru.

Explică clar ce își dorești de la mașină. Fii atent la starea tehnică a mașinii pe care planifici să o cumperi, nu demonstra exces de entuziasm și menține discuția în limita relațiilor de afaceri.

pastedGraphic_1.png

Odată ce ai ales mașina potrivită, urmează procesul cel mai important – contractul de procurare. Inițial, trebuie să verifici prezența tuturor documentelor necesare automobilului. Când cumperi un automobil nou, acesta trebuie să aibă pașaportul tehnic. Atunci când optezi pentru unul la mâna a doua va trebui să primești: pașaportul tehnic, asigurarea și documentul ce confirmă că dețiii acest automobil, cu drept de vânzare, eventual.

În contractul de cumpărare în credit a automobilului trebuie să fie indicat:

  • informațiile despre părțile contractante;
  • informații despre automobil;
  • suma inițială;
  • cum va decurge procesul de achitare a autocreditului;
  • suma totală exactă.

Chiar dacă există specialiști care întocmesc aceste contracte, niciodată nu strică să te convingi în valabilitatea acestuia. Dacă lipsesc unele puncte, mai bine ar fi să refuzi procurarea sau să soliciți o reformulare.

Automobilul este un lucru necesar, în special atunci când deja ai o familie. Acesta nu doar asigură confortul și deplasarea rapidă, dar reprezintă și un obiect alături de care vei petrece mult timp. Pentru ca achiziția să fie reușită, ai grijă să urmărești fiecare detaliu și pe măsura posibilității să nu te lași pradă agenților de vânzare. Iar dacă optezi să iei un credit pentru automobil, analizează bine condițiile acestuia, deoarece suma pe care trebuie să o achiți este una semnificativă.

Citește mai departe
Advertisement

Lifestyle

Ai bebeluș? Comandă online tot de ce ai nevoie și fii parte dintr-un program de loialitate avantajos!

Publicat

pe

De către

Bebelușii sunt o constantă sursă de energie și de fericire, care solicită grijă și atenție continuă. În aceste condiții, grija față de ei este un imperativ pentru orice părinte. Ce să facem atunci când avem nevoie de tot felul de produse alimentare sau de îngrijire pentru aceștia, dar timpul nu e favorabil sau efectiv nu avem cu cine să-i lăsăm? În acest sens, la îndemâna noastră se află magazinul pentru copii online Mamico.md, care oferă clienților cele mai necesare produse destinate copiilor, precum sunt scutecele, lapte praf sau hăinuțele, toate la un click distanță și cu livrare la domiciliu. 

Cum să devin parte din programul de loialitate Mamico?

Programul de loialitate Mamico.md presupune îndeplinirea a câteva condiții, destul de simple și potrivite. În primul rând, ai șansa de a acumula o serie de bonusuri, cu ocazia efectuării unei achiziții, bonusuri pe care le poți folosi pe viitor. Ca să devii parte din acest program trebuie să îți creezi un cont și să procuri produse cu valoarea totală de 1000 lei, într-o singură sau multiple comenzi. Este relevant să informezi reprezentantul magazinului online pentru copii despre faptul că ai adunat cecuri de această valoare și vrei să te încadrezi în sistemul de bonusuri. 

Care sunt avantajele sistemului de bonusuri?

Pentru ca să ai parte de un shopping calitativ, cu siguranță îți dorești și niște reduceri substanțiale, astfel încât să-ți poți bucura bebelușul cu tot felul de jucării sau surprize plăcute. Iată care sunt beneficiile evidente ale programului de loialitate inițiat de portalul online Mamico.md:

1) Câștigi bonusuri până la 5% din suma comenzilor efectuate;

2) Folosești bonusurile la rata 1 bonus = 1 leu;

3) Achiți până la 10% din suma comenzilor cu bonusurile acumulate;

4) Bonusurile se strâng în mod automat.

Totodată, pentru o comandă de 1000 de lei poți folosi până la 100 de bonusuri, iar de pe o achiziție în valoare, la fel, de 1000 de lei câștigi 50 de bonusuri. Bonusurile nu se transmit imediat și sunt procesate după plasarea comenzii. Magazinul online pentru copii Mamico.md a mers mai departe, creând posibilitatea de a deveni membru al clubului Silver și Golden: 

  • Pentru categoria Silver, trebuie să faci comenzi pe site cu o valoare totală ce trece de suma de 15.000 lei.
  • Pentru categoria Gold, trebuie să faci comenzi pe site cu o valoare totală ce trece de suma de 30.000 lei.

Toate aceste posibilități au fost concepute pentru o sesiune de shopping confortabilă, iată de ce tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul Mamico.md și să alegi dintr-o diversitate mare de produse, de la producători europeni și mondiali, de cea mai înaltă calificare. Poți opta pentru scutece de la Huggies sau Pampers, poți alege hăinuțele renumitului brand Carter’s sau produse alimentare Heinz, toate potrivite pentru bebeluși și copii în creștere. 

Magazinul online pentru copii Mamico.md este aliatul tău în fiecare zi, oferindu-ți cele mai calitative produse la cele mai avantajoase prețuri de pe piață, toate la un click distanță. 

Citește mai departe

Lifestyle

Ceas clasic sau ceas inteligent? Ce să alegi în 2020?

Publicat

pe

De către

Timpul este o resursă pe care nu o poți recupera, dar care poate fi monitorizată eficient, grație unui ceas bun. Dar cum să alegem între un ceas clasic, desprins parcă din filmele cu James Bond, și un smart watch modern, care pe lângă funcțiile de bază îți poate oferi și niște indicatori prestabiliți, precum este pulsul, caloriile arse sau posibilitatea de a urmări numărul de pași efectuați? În acest material informativ, magazinul de tehnologii Darwin face o comparație între un ceas clasic și un smart watch, iar decizia de a achiziționa un model anume va fi acum mult mai ușoară. 

pastedGraphic_1.png

Eleganță sau modernism?

Dacă până nu demult acest lucru trezea dubii și îndoieli, în prezent, ceasurile inteligente se încadrează perfect în orice stil, de la casual până la clasic. Să vedem, de exemplu, modelul Apple Watch 5 Edition. Disponibil în culoarea Saddle Brown, cu multitouch și o rezoluție a display-ului de 368 x 448 px, îți asigură un timp de lucru de circa 18 ore și o experiență inedită în tot felul de activități, de la sport până la simplu jogging. Design-ul deosebit și carcasa rezistentă la apă cu o adâncime de circa 50 metri, se potrivește de minune unui stil business casual, astfel încât să ai parte de un adevărat aliat, fix la încheietura mâinii.