(video) Nicolae Mocanu: „Îmi doresc ca fiecare student al Universității de Stat «B. P. Hasdeu» din Cahul să devină parte a procesului de digitalizare și dezvoltare a regiunii de sud”

Nicolae Mocanu este managerul STEM la EU4Moldova Start up City Cahul. El este unul dintre cei mai de succes absolvenți ai Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul. Nicolae a realizat programul de master la specialitatea Administrația publică a colectivităților locale, iar, în prezent, este student la licență, specialitatea Drept.

Timp de doi ani, tânărul s-a implicat activ în dezvoltarea și amenajarea a 15 laboratoare digitale care presupune dotarea cu tehnică de ultimă generație. Mai mult, Nicolae este și cadru didactic la universitate, el predă două cursuri – Dezvoltarea competențelor digitale și Dezvoltarea paginilor web.

Nicolae depune efort pentru a crește în regiunea de sud a țării specialiști care contribuie la dezvoltarea economică a țării.

„Cu siguranță, universitatea dorește să creeze tineri valoroși, lideri în comunitate. Și iată în acest an, în parteneriat cu universitatea și cu EU4Moldova Start up City Cahul, a fost lansat centrul Inotek care își propune să devină un centru regional în domeniul inovației și tehnologie. Cu siguranță, municipiul Cahul se va dezvolta foarte rapid și sistematic în domeniul IT și îmi doresc ca fiecare student să devină parte a procesului de digitalizare și dezvoltare a regiunii”,a declarat Nicolae Mocanu.

Dacă dorești să afli mai multe detalii despre admitere și cum să te înscrii la studiile în cadrul universității, nu ezita să accesezi site-ul universității sau să suni la numerele de telefon (0299) 2-89-93 ori (0299) 2-54-85.

E-mail: [email protected]

Facebook Instagram LinkedIn 

###

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare a Universității de Stat «Bogdan Petriceicu Hasdeu» din Cahul”, ce se desfășoară cu suportul Proiectului Eu4Moldova: Startup City Cahul, implementat de ATIC cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.