Unioniștii de la „Unirea-ODIP” le-au adus copiilor din satul Aluatu, raionul Taraclia, haine, cărți și jucării

PE SCURT

Unioniștii de la Asociația „Unirea-ODIP” le-au adus astăzi elevilor de la școala din satul Aluatu, raionul Taraclia, un microbuz plin cu haine, cărți și jucării.

Darurile au putut fi procurate datorită sprijinului financiar al diasporei unioniste stabilite cu traiul în Italia. Elevii din gimnaziu au primit sute de cărți în limba română, zeci de cutii cu haine și jucării. Tot astăzi, un om de afaceri din România, originar din Republica Moldova, a venit cu o donație generoasă. Acesta a dăruit școlii o instalație wi-fi, pentru ca elevii să se bucure de internet pentru studii.

PE LUNG

„Investițiile în satul Aluatu nu contenesc să vină. Pe lângă faptul că acum micuții studiază în condiții moderne, le-am adus o mulțime de daruri. Este important să investim în educație, pentru că viitorul nostru depinde de acești copilași”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „Unirea-ODIP”.

Veaceslav Samburski, om de afaceri din România, a menționat că iubește Republica Moldova, oamenii de aici și se bucură să contribuie la o mai bună educație pentru copiii din Taraclia.

„Consider că este important ca România să fie tot mai prezentă în Republica Moldova prin investiții în toate domeniile strategice. Doar așa facem unirea” , a spus acesta.

Școala din satul Aluatu, raionul Taraclia, care se afla într-o stare deplorabilă, a fost reparată în această vară, după ce asociația „Unirea-ODIP” a lansat o campanie de salvare a școlii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.