Ungaria restanțieră

De Mariana Nicolaev/ Chişinău/ Moldova.ORG/ — De ce tocmai restanțieră?! Acțiunile pe care le-a întreprins până la ziua de azi statul european, nu sunt suficiente pentru a corecta deficitul bugetar cu care aceasta s-a ciocnit.

În așa fel, Comisi Europeană sfătuie Ungaria, ca următorul pas care-l va face, să informeze despre incapacitatea de care a dat dovadă conducerea statului Consiliul de Miniștrii, care trebuie să constate că executivul de la Budapesta nu a luat măsurile necesare pentru a coborî deficitul sub 3% din produsul intern brut.

Necorectarea deficitului bugetar, riscă să demonstreze un impact negativ asupra economiei statului în continuare și anume prin reducerea Produsului Intern Brut cu circa 1,7 puncte procentuale.

Deficitul Ungariei a depăşit pragul de 3% din PIB fixat de UE încă de la aderarea ţării la blocul comunitar, în 2004.

Deficitul bugetar în Ungaria, pentru 2011 a constituit 5,49 miliarde de euro, sumă care au depășit mai mult decât de 2 ori previziunile inițiale ale economiștilor.

De la 1 ianuarie în Ungaria a intrat în vigoare majorarea cu două procente a TVA, de la 25% la 27%, cea mai ridicată cotă din Uniunea Europeană, o măsură decisă de premierul Viktor Orban pentru acoperirea deficitului bugetar. În ceea ce privește celelalte cote ale TVA-ului, de 18 și respectiv 5 lasută, rămân nemodificate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.