Un agent FBI a explicat de ce înfășoară cheile de la mașină în folie de aluminiu

Cei mai buni experți în securitate cibernetică niciodată nu vor lăsa cheile de la mașină pe un cuier lângă ușă sau pe masa din bucătărie. Cea mai bună strategie de prevenție a furtului este să păstrați cheia într-o cutie metalică de conserve pe timp de noapte și în folie de aluminiu în timpul zilei.

„Deși asta nu e o soluție ideală, în schimb e cea mai ieftină și poartă denumirea de cușca Faraday. În acest fel se blochează câmpul electromagnetic” – relatează Holly Hubert, expert în securitate cibernetică în cadrul FBI din Buffalo, SUA, care s-a pensionat în 2017, scrie Realitatea.net.

Pericolul cibernetic este atât de dinamic și în continuă perfecționare, încât consumatorilor le e foarte dificil să fie cu un pas înainte.”

Copierea codului cheii mijlocului de transport este cea mai simplă metodă de a pune mâna pe ele. Infractorii pot face asta aflându-se chiar în afara locuinței dvs.

Compania Cybersecurity, inclusiv echipa GuardKnox, cooperează cu Detroit Three și producătorii de automobile din întreaga lume pentru a crea o măsură de protecție care să îi pună în gardă pe hackerii care fură mașini.

Fiind astăzi director general la GlobalSecurityIQ, Hubert le propune oamenilor să cheltuie câțiva dolari pentru a cumpăra așa-numita poșetă Faraday care protejează semnalul. Ea arată ca o husă obișnuită pentru breloc, doar că e făcută din folie de aluminiu în loc de plastic.

Această husă foarte ieftină, denumită în cinstea savantului care a înțeles cum poate fi blocat câmpul electromagnetic, poate preveni furtul automobilului dvs.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.