Romania va continua sa-si dezvolte productia de energie nucleara

Pachetul de propuneri legislative referitoare la schimbarile climatice si energia regenerabila, adoptat de Comisia Europeana, in 23 ianuarie a.c., confirma rolul de lider asumat de Uniunea Europeana in politica de combatere a schimbarilor climatice, se arata intr-un comunicat remis de Ministerul Finantelor Publice, transmite Prompt Media citata de DECA-press.
Documentul Comisiei Europene se bazeaza, in mare parte, pe aspectele agreate in cadrul Consiliului European de primavara 2007, printre care aplicarea principiilor echitatii si solidaritatii intre statele membre si considerarea circumstantelor nationale in stabilirea criteriilor de partajare a obiectivelor intre statele membre. Combaterea schimbarilor climatice reprezinta o prioritate, dar acest proces trebuie sa fie rezultatul unui efort international comun care sa nu afecteze competitivitatea industriei europene. In acest context, Romania sustine eforturile Uniunii Europene de implicare a tuturor actorilor relevanti pe plan mondial. In sustinerea politicii de combatere a schimbarilor climatice si a cresterii securitatii in aprovizionarea cu resurse energetice, Romania va continua sa-si dezvolte atat energiile regenerabile cat si productia de energie nucleara. Pachetul legislativ publicat de Comisia Europeana va fi negociat de statele membre, in cadrul Consiliilor Uniunii Europene si de Parlamentul European. Romania isi exprima convingerea ca rezultatul negocierilor va reflecta faptul ca nu exista contradictie intre lupta impotriva schimbarilor climatice si mentinerea cresterii economice, a competitivitatii industriei si crearea de noi locuri de munca. In perioada imediat urmatoare, Romania va analiza propunerile Comisiei Europene si implicatiile acestora, pe aceasta baza urmand a fi elaborata pozitia nationala, care va fi exprimata in cadrul Consiliilor Uniunii Europene. Avand in vedere impactul direct al noilor reglementari asupra economiei nationale, fundamentarea pozitiei Romaniei va avea la baza un proces amplu de consultare a partenerilor economici, sociali si civici. // DECA-Press

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.