Restaurantul „Moldova” din Brooklyn, în paginile publicației New York Times

În urmă cu aproape un an, portalul Moldova.ORG scria despre un minunat restaurant moldovenesc din inima cartierului Brooklyn, care gătește "dincolo de ocean ca la mama acasă". Recent, prestigioasa publicație americană The New York Times a dat un material despre acesta.

"În inima cartierului Brooklyn, undeva printre staţii auto-service, magazine fast-food și servicii de livrare, veți găsi o casă rustică ca într-o veche țară, cu o pădurice în spate și o mănăstire ciudată în depărtare. Pentru mulți americani, o astfel de prezență evocă România sau Polonia sau oricare altă locație din Europa de Est. Cei din mica Republica Moldova vor ști mai bine. Este un restaurant, numit succint „Moldova”, unicul dedicat exclusiv bucătăriei moldovenești în New York" scrie The New York Times.

Radu Panfil, de 35 de ani, este unul din miile de emigranți care au venit în SUA. A emigrat din Moldova în 2005, lăsându-și magazinul de telefoane mobile în Chișinău pentru oportunități mai bune în America. A început să lucreze în diverse restaurante din New York, mai întâi în calitate de chelner, apoi ca manager – și visul său s-a realizat.

"În timp ce există un sentiment de comunitate în rândul moldovenilor expatriați în Brooklyn, nu a existat niciun loc autentic din Moldova unde ei ar putea să se adune. Astfel a apărut restaurantul "Moldova", mai scrie publicația. Potrivit lui Radu, acest loc a fost conceput inițial ca locul unde oamenii din Moldova se vor întâlni, unde ei să se simtă ca acasă. Ulterior, acesta a început să atragă diferiți curioși gurmanzi de diferite culturi. 

Publicația mai scrie și despre meniul restaurantului, dar și decorul deosebit al acestuia. "Cine știe, poate nu mă opresc aici. În SUA sunt foarte multe orașe frumoase, iar cultura moldovenească are cu siguranță multe a spune", a conchis Radu pentru sursă.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.