Connect with us
"
"

Divertisment

Personalizează-ți telefonul cu cea mai stilată și unică husă, produsă și livrată gratuit în Chișinău

Publicat

pe

Husele personalizate, cu o proprie imagine sau inscripție, au devenit un adevărat trend în țară noastră.

“Personalizează-ți telefonul cu cea mai stilată și unică husă, produsă și livrată gratuit în Chișinău!”, este sloganul acestui proiect.

husa youprint 3

Personalizarea telefonului tău poate fi o activitate foarte plăcută dacă alegi bine de unde să-ți comanzi husa și cui să oferi incredere

Pentru a face acest proces cât mai plăcut, în urmă cu câteva luni a fost lansat proiectul YouPrint care a venit cu mai multe noutăți pe piață, precum constructorul de pe site-ul youprint.md unde poți încărca propria imagine și a o previzualiza pe carcasă !

Serviciile YouPrint sunt prietenoase și operative, dar și accesibile la preț. Husele pe care le veți comanda la YouPrint vor avea o garanție pe material și print de un an, dar și vă vor fi livrate gratuit la serviciu sau domiciliu în maxim 24 de ore.

Afacerea a fost pusă pe roate de tânărul Virgiliu Ilașcu care activează în domeniul imprimărilor de doi ani. Pe lângă huse pentru telefonul vostru, puteți să personalizați tricouri, căni, perne și chiar farfurii cu imaginile sau fotografiile voastre preferate..

“Oferim reduceri constant, iar pe site-ul nostru veți găsi promoții atractive”, spune Virgiliu Ilașcu.

Tânărul adaugă că în câteva luni serviciile YouPrint se vor extinde și în România.

husa youprint 1 husa youprint 2

Citește mai departe
Advertisement

Divertisment

R.Moldova va procura 100 000 teste din China. Pentru revenirea moldovenilor vor fi organizate zilnic curse charter

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Autoritățile de la Chișinău vor procura din China 100 000 de teste pentru diagnosticarea COVID-19. Acestea vor fi aduse la Chișinău cu o cursă charter. Pentru revenirea moldovenilor din diasporă vor fi organizate zilnic câteva curse charter. Cursele vor fi autorizate de Comisia pentru Situații Excepționale.

Angajații statului, care au fost infectați cu COVID-19 și se află în prima linie de luptă, (medici, asistenți medicali, polițiști, ș.a_ vor primi un ajutor unic în mărime de 16 mii de lei/om. Angajaților la întreprinderile închise în urma decarării stării de urgență, prin decizia Comisiei Situații Excepționale, statul le va întoarce integral suma impozitelor pe venit, celor sociale și impozitului perceput pentru plata poliței medicale.

PE LUNG

100 000 teste procurate din China

Autoritățile din Republica Moldova vor achiziționa 100000 de teste din China. „Din toate testele primite până acum, în opinia specialiștilor, cele donate de China sunt cele mai eficiente și rapide. Nu vreau să supăr partenerii e dezolvoltare și să spun că restul sunt proaste. Câteva zile în urmă am comandat 100  000 de teste și suntem în contact cu conducerea de vârf a Chinei pentru a le livra”, a declarat Igor Dodon. după ședința tradițională de luni a conducerii de vârf a țării.

Potrivit președintelui, testele vor fi aduse cu o cursă charter.

Curse charter pentru moldovenii care vor să revină acasă

Șeful statului a afirmat că pentru revenirea moldovenilor din diasporă vor fi organizate zilnic câteva curse charter.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va întocmi lista persoanelor prin intermediul ambasadelor, iar ulterior, acestea vor fi propuse Comisiei Situații Excepționale. Zilnic vor fi 3-4 curse charter pentru acei din diasporă care vor să se întoarcă acasă. Cursele vor fi organizate oficial, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene care a aprobat o instrucțiune pentru toate ambasadele. Președintele a menționat că prioritate la aceste curse charter vor avea femeile însărcinate, mamele cu copii, studenții, persoanele bolbave, familiile care trebuie să se întoarcă acasă.

Angajații de stat,  cu COVID-19 și aflați pe prima linie, vor primi 16 mii lei

Pentru angajații de stat care au fost testați pozitiv la COVID-19 și se află în prima linie de luptă, (medici, asistenți medicali, polițiști, ș.a) statul le va acorda un ajutor unic în valoare de 16 mii de lei, echivalentul a 2 salarii medii pe economie. „La moment sunt peste 70 de persoane – statul va acorda un ajutor unic de 16.000 de lei. Suplimentar, reamintesc că pentru lucrătorii medicali din prima linie salariu va fi suplimentat cu 100%”, a anunțat Dodon.

Patru măsuri de susținere a agenților economici afectați de starea de urgență

1. Pentru întreprinderile care și-au sistat activitatea în urma deciziei Comisiei Situații Excepționale, statul coparticipă (din Bugetul de Stat) la menținerea locului de muncă și achitarea salariului prin restituirea a 100% din impozitul pe venit a persoanei fizice, contribuției sociale, contribuției medicale – adică 44-45% din fondul de salarizare.

2. Pentru celelalte întreprinderii care și-au sistat total sau parțial activitatea (nu prin decizia Comisiei Situații Excepționale) se restituie 60% din impozitul pe venit a persoanei fizice, contribuției sociale, contribuției medicale.

3. Pentru persoanele care au activat cel puțin 9 luni la o întreprindere și și-au pierdut locul de muncă – se adresează la oficiile forței de muncă și se restituie 60-80% din salariul de la ultimul loc de muncă. Pentru acesta, Fondul de Șomaj al țării va fi majorat de 3 ori.

4. Pentru persoanele care nu au vechime de muncă de minimum 9 luni, sau nu au avut un loc de muncă stabil în ultimul timp și nu pot beneficia de procedura clasică de obținere a ajutorului de șomaj – statul le va acorda un suport financiar în mărime de salariul minim garantat pe economie, în valoare de 2775 de lei.

Reamintim că până astăzi, 30 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate 263 de cazuri de infecție COVID-19, dintre care 59 sunt de import, iar 204 sunt cu transmitere locală, inclusiv 18 din stânga Nistrului.

Citește mai departe

Divertisment

Țuțu, dat în căutare internațională, s-a predat organelor de drept. Urmează carantina și urmărirea penală

Publicat

pe

PE SCURT

Fostul deputat Constantin Țuțu s-a predat astăzi benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Acesta urmează a fi preluat de Procuratura Anticorupție pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală ce se impun, inclusiv aducerea la cunoștință a învinuirii și audiere în cadrul dosarului intentat pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită.

Conform dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, Țuțu urmează să stea în carantină timp de 14 zile.

PE LUNG

În septembrie anul trecut, la demersul procurorilor, pe numele fostului deputat a fost emis un mandat de arestare, în contumacie și anunțat în căutare internațională.

La 1 octombrie 2019, a fost pornită o cauză penală pe numele fostului deputat PDM, Constantin Țuțu, pentru îmbogățire ilicită comisă în perioada 2014-2018.

Centrul Național Anticorupție anunța pe 14 ianurie 2020 că Constantin Țuțu ar fi intrat, pe jos, în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret.

„Potrivit răspunsului venit de la BNC Interpol Bucureşti, Ţ.C. figurează intrat în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Acesta figurează ca cetăţean român cu domiciliul în România. De asemenea, Interpol Bucureşti informează că s-a dispus unităţii de poliţie să efectueze verificări la domiciliul numitului, urmând să revină cu un răspuns ulterior”, spuneau autoritățile.

Pe 10 decembrie 2019, Interpol a acceptat şi l-a inclus în lista persoanelor date în căutare internaţională pe fostul deputat democrat Constantin Ţuţu.

Citește mai departe

Divertisment

Linella: Oprim campania de Paști pentru vremuri mai bune.

Publicat

pe

De către

E greu să renunți la ceea la ce ai depus suflet și efort. În contextul situației generate, pentru a nu expune consumatorii la riscuri adiționale generate de virusul COVID-19, anunțăm că sistăm campania de Paști recent lansată, la care am lucrat câteva luni, astfel oferind siguranță în plus în toate magazinele Linella din țară.

Vă rugăm să urmăriți pagina de Facebook Linella, ca să fiți informați.

Pentru mai multă siguranță în magazine, am luat măsuri suplimentare de prevenție, astfel toate  magazinele Linella din țară, vor funcționa până la orele 22:00. Vom asigura fluxul de marfă și vom lua măsurile necesare de igienă și dezinfecție relevante situației, cum ar fi:

 • Personalul dezinfectează mâinile cu soluții specilizate;
 • Măsurile de igienizare în magazin se execută și se verifică cu strictețe, conform unui grafic la fiecare 2 ore;
 • Pe lângă ventilația sistemică, magazinele sunt aerisite, de câteva ori pe zi, câte 15-20 de minute;
 • La fiecare 2 ore se dezinfectează suprafețele cele mai des folosite in magazine cât și mânerele coșurilor și cărucioarelor pentru cumpărături;
 • În caz de aglomerație în magazine, accesul clienților va fi restricționat, cu ajutorul agenților de pază pentru a evita riscul de contaminare;
 • Toate produsele care nu sunt ambalate, nu vor fi expuse la vânzare în contact direct cu clienții (pâine, murături la butoi, congelate la vrac, măsline la vrac);
 • La intrare în magazine, clienților li se recomandă folosirea mănușilor de folie pentru efectuarea cumpăraturilor.

Iar pentru această perioadă, vă recomandăm să:

 • Delegați o singură persoană din familie responsabilă de cumpărături;
 • Păstrați distanța socială de cel puțin 1 metru între persoane;
 • Evitați cumpărăturile în orele de vârf;
 • Faceți cumpărăturile la cel mai apropiat magazin de casa dumneavoastră, ca să evitați transportul în comun;
 • Evitați despachetarea în magazin a produselor ambalate;
 • Utilizați dezinfectanți și spălați-vă mâinile cât mai des.

Noi, Linella, vă  îndeamnăm la bunătate, unii față de alții și față de cei din linia 1, care își expun sănătatea pentru a ne asigura nevoile zilnice.

Să acționăm responsabil!

Aveți grijă de voi.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Social18 ore în urmă

INFOGRAFIC / Cum evoluează starea persoanelor infectate cu COVID-19

Acest infografic despre evoluția stării pacienților infectați cu COVID-19 va fi actualizat în fiecare zi. Astfel, vă vom ține la...

Social22 de ore în urmă

LIVE TEXT/ +55 persoane cu COVID-19. 4 au revenit cu un zbor charter din Marea Britanie

PE SCURT 17:30 Încă 55 de cazuri de COVID-19. 4 dintre ele sunt revenite recent cu un zbor charter din...

Cultură2 zile în urmă

Salut! Sunt Oana și o să-ți recomand săptămânal filme

Mereu mi-a fost greu să mă prezint în mod serios în fața cuiva, dar cred că cea mai simplă introducere...

Sănătate2 zile în urmă

Ce fac specialiștii IT din Moldova împotriva COVID-19? Roboți, aplicații și hărți

PE SCURT În timp ce medicii încearcă să trateze pacienții infectați și sectorul IT se implică în lupta cu COVID-19....

Divertisment2 zile în urmă

R.Moldova va procura 100 000 teste din China. Pentru revenirea moldovenilor vor fi organizate zilnic curse charter

PE SCURT Autoritățile de la Chișinău vor procura din China 100 000 de teste pentru diagnosticarea COVID-19. Acestea vor fi...

Social2 zile în urmă

LIVE TEXT/ 35 de cazuri noi cu COVID-19 în Republica Moldova

PE SCURT Ora 18:00 Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat despre cinci curse charter pentru perioada 31 martie – 5 aprilie...

Social3 zile în urmă

Transnistria / Doi soți, pedepsiți pentru că nu au stat în carantină după ce au fost „peste hotare” în Moldova

PE SCURT Transnistria a numărat astăzi, 29 martie, al 18-lea caz de infectare cu COVID-19. Autoproclamatele autorități au dispus ca...

Advertisement

Politică

PoliticăO săptămână în urmă

Igor Dodon: Ne-am pregătit pentru a implica, dacă va fi necesar, și Armata

PE SCURT Președintele Igor Dodon a menționat astăzi, că dacă va fi necesar, în acțiunile de combatere a noului tip...

Politică2 săptămâni în urmă

Oamenii care iau decizii pentru noi. Cine sunt membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a RM

PE SCURT Parlamentul a aprobat pe 17 martie hotărârea privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în...

Politică2 săptămâni în urmă

PSRM și PDM fac alianță majoritară. Lista miniștrilor PDM

PE SCURT Partidul Socialiștilor și cel Democrat au semnat astăzi acordul de constituire a unei alianțe majoritare. Potrivit celor două...

Alegeri3 săptămâni în urmă

No pasaran. Alegerile parlamentare de la Hâncești nu vor fi anulate din cauza Covid-19

PE SCURT Măsurile de securitate luate de autorități pentru a opri răspândirea Covid-19 în țară, nu s-au răsfrânt asupra alegerilor...

Politică4 săptămâni în urmă

Moțiune simplă, povara miliardului furat, suspendarea reducerii pedepsei deținuților. Ce s-a aprobat astăzi la Parlament

PE SCURT Blocul ACUM a înaintat astăzi în ședința Parlamentului o nouă moțiune simplă împotriva politicii externe a Republicii Moldova,...

Politică4 săptămâni în urmă

Stoianoglo confirmă reținerea și audierea a patru persoane din conducerea BNM. Alte declarații ale procurorului general

PE SCURT Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat astăzi că a eliberat o ordonanță prin care a permis reținerea și...

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova4 săptămâni în urmă

Vlogul lui Dodon. Președintele răspunde, iar politologii comentează

PE SCURT  Deja de trei luni, președintele Igor Dodon comunică cu cetățenii Republicii Moldova prin intermediul unui vlog dinstribuit pe...

Advertisement

Opinii

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
« mart.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930