O noua facultate de jurnalism a fost deschisa la Chisinau

O Facultate de Jurnalism si Comunicare Publica isi va incepe activitatea in luna septembrie curent. Noua facultate a fost deschisa in cadrul Universitatii de Studii Europene din Moldova (USEM) * cu sediul la Chisinau.

Solicitat de Agentia Monitor Media, decanul facultatii nou create, Gheorghe Birsanu, a comunicat ca admiterea la facultate va continua pina in ultimele zile ale lunii august. La 25 august va fi organizat un concurs de creatie pentru candidatii inscrisi. in rezultatul concursului vor fi selectati zece cei mai buni candidati care vor fi scutiti de taxa de studii, a mentionat Gheorghe Birsanu.

Studentii vor putea sa-si aleaga una din cele doua specializari propuse: jurnalism si stiinte ale comunicarii. Facultatea se angajeaza sa pregateasca jurnalisti pentru presa scrisa, electronica si on-line, precum si purtatori de cuvint, consilieri de imagine pentru companii si institutii publice. Administratia USEM spera ca pina la sfirsitul admiterii la facultate sa se inscrie circa o suta de candidati.

Taxa de studii la Facultatea de Jurnalism si Comunicare Publica a USEM variaza intre 2300 si 2500 de lei, iar studiile vor fi facute de tineri conform rigorilor Procesului de la Bologna – trei ani de facultate si doi de masterat. Circa jumatate din cadrele didactice ale facultatii vor fi jurnalisti profesionisti.

Monitor Media precizeaza ca, la ora actuala, in Republica Moldova sunt atestate patru facultati la diferite institutii de invatamint superior unde sunt pregatiti specialisti in domeniul jurnalismului si comunicarii.

De mentionat ca Centrul Independent de Jurnalism de la Chisinau si-a anuntat intentia de a deschide in 2006 o Scoala de jurnalism de tip masterat. La aceasta scoala de jurnalism vor studia atit ziaristi cu putina experienta in domeniu, cit si absolventii altor facultati, care vor dori sa se consacre jurnalismului. Studiile, cu durata de un an, vor fi facute contra plata.
© „MONITOR MEDIA”

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.