Moldovenii au schimbat Crimeea pe Bulgaria şi România. Cum arată plajele din Crimeea/ FOTO

crimeea_plaja Criza din Ucraina a schimbat şi destinaţia vacanţelor de vară a moldovenilor. Dacă anul trecut plajele din Crimeea erau invadate de moldoveni, în această vară cei care îşi planifică vacanţele optează mai mult pentru Turcia, România Bulgaria sau Grecia. Dacă totuşi doriţi un sejur la mare în Crimeea sau alte stațiuni din Ucraina va trebui să plecaţi pe cont propriu, deoarece agențiile de turism din Repubica Moldova nu mai au în ofertă pachete turistice pentru această destinație.

Agenţiile din Moldova nu oferă pachete turistice în Ucraina

Moldova.ORG a contactat câteva dintre cele mai cunoscute agenții de turism din Republica Moldova, iar acestea susțin că au renunțat la pachetele turistice pentru Crimeea din cauza situației tensionate din regiune.

Potrivit preşedintelui Asociației Patronale a Industriei Turismului din Moldova, Gabriel Mărgineanu, nicio agenţie nu va oferi pachete turistice spre „destinaţii ce nu pot garanta siguranţa cetățenilor”.

„Problema nu se opreşte doar aici. Dacă luăm în considerare costul şi calitatea vacanţelor din Ucraina, atunci ar trebui să menţionăm că există oferte mult mai avantajoase – de exemplu – Bulgaria, Grecia sau România, unde preţurile sunt chiar mai mici decât cele din Crimeea.

Criza din ţara vecină a influenţat semnificativ turismul din Ucraina. Dacă anul trecut în Moldova existau câteva agenţii care aveau mii de turişti ce alegeau ca destinaţie Crimeea, în această vară numărul lor s-a redus la zero”, a explicat Gabriel Mărgineanu pentru Moldova.ORG

Plajele din Crimeea, schimbate pe cele din România și Bulgaria       

Agențiile de turism locale și-au redirecționat turiștii fideli Crimeei către stațiunile din Bulgaria și România. Pentru a-i atrage, acestea oferă reduceri și promoții pentru turiștii moldoveni.

„Sigur că România profită de situaţia din Crimeea şi nu doar ea. În acestă vară agenţiile din Bulgaria sunt gata să lucrează fără profit, doar ca să îşi creeze o bază de clienţi. Ei oferă servicii  calitatative şi preţuri mai avantajoase chiar comparativ cu România. Dacă în Bulgaria pentru 7 zile de odihnă, care includ alimentarea și distracția, veţi achita 179 de euro, atunci în România preţul poate fi de la 200 de euro în sus”, spune Gabriel Mărgineanu.

crimeea_plaja2Ce spun cei care se odihnesc în Crimeea…

Moldova.ORG a discutat cu Vera Doroșenco, o moldoveancă care se află acum la odihnă în Crimeea. Aceasta spune că merge pentru al șaselea an consecutiv la mare în Crimeea, iar anul acesta atmosfera din peninsulă este diferită față de alți ani.

„De obicei erau mulţi turişti, acum însă plajele sunt pustii. Locurile au rămas la fel de frumoase, doar că au crescut preţurile. După ce s-a introdus rubla rusească, preţurile la haine, încălţăminte şi distracţii au ajuns mai mari decât cele din Moscova”, spune aceasta.

Ce trebuie să știe cetățenii moldoveni care pleacă în Crimeea

Cetăţenii moldoveni ce urmează să treacă frontiera cu Ucraina vor avea nevoie de un permis special care încă urmează să fie coordonat cu autorităţile din Republica Moldova. De asemenea, s-au introdus sancţiuni pentru cei ce încalcă regimul de şedere în Ucraina.

Dacă ajungeți în Crimeea din Federația Rusă și intenționați să părăsiți peninsula prin Ucraina, veți fi supuși unor sancțiuni administrative și penale.

de Irina Titica

crimeea_plaja1
crimeea_plaja4 crimeea_plaja5

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.