Connect with us

Podcast

Moldova.org lansează campania multimedia „Fețele Toleranței”

Publicat

pe

Redacția Moldova.org a lansat astăzi campania multimedia „The faces of tolerance” (Fețele Toleranței) prin publicarea primului reportaj din seria de 24 – Femeia de la volanul troleibuzului.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite la Chișinău și presupune realizarea unei serii de 24 de reportaje pe platforma multimedia reportaje.moldova.org, organizarea de dezbateri online și offline despre categoriile sociale blamate de societatea noastră. „Proiectul va încuraja deversitatea, va condamna discriminarea și va promova toleranța”, menționează Ana Gherciu, coordonatoarea proiectului și redactora-șef a Moldova.org.

Pe parcursul a 12 luni vor fi publicate 24 de reportaje multimedia care vor prezenta viața cotidiană a 24 de persoane considerate de societatea noastră “altfel”. Jurnaliștii moldova.org vor petrece o zi întreagă cu fiecare personaj (trezit, dejun, drumul spre job, locul de muncă, alte activități) și vor prezenta în format text, video, foto, animație cum decurge o zi obișnuită din viața acelei persoane, cu bune și cu rele.

Printre eroi se vor regăsi persoane LGBT, persoane în scaun cu rotile, persoane transgender, persoane de altă religie decât majoritara ortodoxă, refugiați, femei cu job-uri considerate în Moldova “bărbătești” și invers, mame care au ales să nască târziu, etnici minoritari, tineri sub 25 aflați în posturi de conducere, persoane care au aspecte fizice care ies în evidență, persoane de culoare, persoane care aleg să facă facultatea după 50 de ani, adolescente care practică sporturi asociate cu bărbații în societatea noastră, etc.

Scopul acestor 24 de reportaje multimedia e să demonstrăm că, deși suntem diferiți în aparențe, avem aceleași obiceiuri zilnice și în esență suntem la fel, mambri ai aceeași societăți care trebuie să fie mai deschisă și mai tolerantă.

Un alt produs al proiectului va fi un spot video cu mesaj pro-toleranță și diversitate în care apar toate personajele din reportaje cu câte o replică. Adițional vor fi realizate 6 espisoade de podcast tematic despre diversitate și toleranță ca fellow up la cele mai sensibile povești prezentate în reportajele multimedia, cu abordare mai profundă a problemei și invitați experți.

În ultima parte a proiectului vor fi organizate 3 dezbateri la universități din Chișinău, Cahul și Bălți pe tema toleranței, care vor începe cu vizionări ale materialelor video realizate în primele 9 luni din proiect.

Vă invităm să urmăriți materialele realizate de jurnaliștii noștri în cadrul acestui proiect și vă invităm să propuneți personaje potrivite pentru campania „Fețele toleranței”. Așteptăm sugestiile voastre la [email protected]

Activează în domeniul Digital Media de peste 8 ani, iar din 2012 administrează portalul www.moldova.org. Crede sincer că Jurnalismul de calitate în Moldova va învinge, într-o zi, Jurnalismul Copy Paste.

Moldova.org

Podcast Oameni // Ce este familia în Republica Moldova?

Publicat

pe

De către

În al treilea episod al podcastului „Oameni”, Ana Gherciu și Diana Mihuță au discutat despre familia (ne)tradițională din Republica Moldova cu Cristina Papanaga, asistentă de proiecte civice în cadrul unei organizații internaționale și mamă singură, care crește un băiețel de trei ani, și cu Victor Țurcan, tată a unei fetițe de doi ani, beneficiar a concediului paternal și specialist în domeniul IT.

Podcastul pune în discuție opinia lui Eduard Jongstra, Consilier Regional în domeniul Populației și Dezvoltării la Biroul Regional al UNFPA (Fondului Națiunilor Unite pentru Populație) în Europa de Est și Asia Centrală și face cunoștință cu destinele a două femei care locuiesc în aziluri de bătrâni.

Audiție plăcută!

Citește mai departe

Podcast

Her Art

Publicat

pe

De către

Bine ați venit pe podcastul bilingv Her Art, un proiect pentru iubitorii de artă, în special cea creată de femei.

Podcastul este realizat Natalia Andreev.

 

Citește mai departe

Podcast

Decât o Revistă

Publicat

pe

De către

„Decât o Revistă” are o serie de podcasturi pe diferite tematici:

  1. Pe Bune, realizat de Andreea Vrabie,
  2. Răzleții este un serial audio despre momentul ăla în viață când trebuie să decidem ce vom face când vom fi mari. Este o poveste despre noi și colegii noștri de școală și de muncă și despre încercările noastre de a ne găsi calea.
  3. Mame este un podcast despre cum ne creștem copiii când muncim și cum muncim când creștem copii.

Pe Bune

Răzleții

Mame

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Partidul Liberal4 ore în urmă

A depus cerere. Un membru PL părăsește formațiunea

Valeriu Nani, vicepreședinte al Organizației Teritoriale PL din sectorul Ciocana al capitalei, a anunțat astăzi că părăsește formațiunea. Valeriu Nani,...

Politică5 ore în urmă

Pentru organizarea referendumului consultativ din 24 februarie vor fi alocate 10 milioane lei

Pentru organizarea și desfășurarea referendumului consultativ din 24 februarie 2019 vor fi alocate 10 162 000 lei. Devizul de cheltuieli...

Social6 ore în urmă

O femeie de 67 de ani din Ialoveni, găsită carbonizată în propria locuinţă de către salvatori

Un incendiu produs într-o casă de locuit din satul Horeşti, raionul Ialoveni, a luat viaţa unei femei de 67 de...

Externe7 ore în urmă

Avion plin cu pasageri s-a întors din drum pentru că la bord se afla o inimă umană

Un avion de pasageri al companiei Southwest Airlines, care efectua un zbor de la Seattle spre Dallas, a făcut cale...

Social7 ore în urmă

Corneliu Mihalache, Iulian Roșca și Lidia Viziru – noii membri ai CCA

Corneliu Mihalache, Iulian Roșca și Lidia Viziru sunt noii membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Parlamentul i-a confirmat astăzi în...

Economie8 ore în urmă

Trei șefi de la ANRE și-au dat DEMISIA

Parlamentul a aprobat astăzi demisia a trei membri ai Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementări  – Tudor Copaci,...

Politică8 ore în urmă

Deputata PDM Raisa Apolschi, numită în funcția de judecător al Curții Constituționale

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, deputata PDM, Raisa Apolschi, a fost numită în funcția de judecător al Curții Constituționale....

Advertisement

Opinii

Advertisement
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com