Minimalism adaptat la contemporaneitate cu ajutorul elementelor în stil industrial

Linii clare și reduse, atmosferă degajată, monocromatică, simplitate – toate acestea sunt câțiva termeni și concepte care imediat ne vin în minte când ne gândim la minimalism. Este imposibil de negat seninătatea și simpla eleganță când avem în față un interior în asemenea stil, mai ales dacă include subtil elemente de design industrial.

Pentru iubitorii acestor concepte simpliste, dar elegante, ale designului interior, se prestează servicii de design interior în Chișinău de către specialiștii în domeniu. Aceștia se conduc după un principiu de bază: minimalismul și funcționalitatea merg mână în mână. Astfel, un spațiu amenajat în stil minimalist poate avea un plan proiectat de tipul Open-Space, 

o luminozitate sporită și, bineînțeles, linii simple oferite de către mobilierul amenajat ergonomic și rațional. Toate acestea creează o ambianță calmantă și chemătoare, care are o estetică ce nu-și mai pierde din valoare. Cum poate fi obținut un asemenea efect?

Formă, focusare și funcționalitate

Stilul minimalist în designul interior permite focalizarea nu doar pe formele simple, dar și pe funcționalitatea spațiului amenajat. De exemplu, open-space-ul oferă o altă perspectivă asupra amenajării living-ului sau bucătăriei. Aici, putem să avem de-a face cu o mulțime de soluții care ar adăuga valoare articolelor de mobilier, texturilor alese și luminii ce vine din exterior.

Mai simplu este să analizăm un exemplu real. Cu o soluție extrem de practică a venit biroul de arhitectură și design de interior POLYART STUDIO, creând proiectul RUBY – o locuință cu design interior modern minimalist. Aici, putem observa o simbioză a unor elemente aparent antinomice, dar care lasă o impresie puternică și cu adevărat memorabilă. 

pastedGraphic_1.png

Având o suprafață totală de 120,9 metri pătrați, apartamentul cucerește prin efect maxim dintr-un număr minim de detalii, un decor care în ansamblu creează o ambianță caldă, chiar dacă este monocromatic (negru, gri, maro al lemnului). Textura betonului versus liniile naturale ale lemnului creează un tandem unic din două extreme – somptuozitatea materialelor naturale și sobrietatea materialelor create de om.

pastedGraphic_2.png

Designul de interior al dormitoarelor oferă senzația de liniște și confort vizual. Fiecare imperfecțiune a fost păstrată și valorificată. Daniel Trifan, designerul proiectului Ruby, a mizat pe unicitatea texturilor alese, conservând și valorificând funcționalitatea fiecărui articol de mobilier. Ca în tot designul apartamentului, se poate observa masculinitatea neutră, ce se emană din elementele monocromatice alese pentru amenajare interioară.

În living, observăm spațiul de tip Open-Space menționat mai devreme. Prin urmare, întregul teritoriu deschis a fost împărțit în câteva zone prin dulapuri masive și un perete decorativ. Printr-o comasare eficientă, bucătăria a fost „unită” cu zona de living prin insula cu acces din ambele părți, sporindu-se astfel utilitatea spațiului pentru gătit. Gama acromatică, formată din combinația de alb și negru, schițează un decor atemporal.

pastedGraphic_3.png

Prin proiectul de design de interior Ruby, POLYART DESIGN a adus conceptul de minimalism și funcționalitate la un alt nivel de percepție. Lumina, formele și materialele alese formează esențialul în crearea unui design de interior care simplifică funcționalitatea și, în același timp, o valorifică. Așadar, se poate afirma că scopul de bază a fost atins – atingerea unei armonii prin balansarea pe hotarul dintre conceptual, unic și modern.

Dacă ai nevoie de consultație în design de interior în Chișinău sau îți dorești o locuință la fel de unică ca și proiectul Ruby, apelează cu încredere la echipa de specialiștii în design de interior și arhitectură POLYART DESIGN STUDIO la numărul de telefon (+373) 69-34-25-61. Originalitatea spațiului tău de trai e în mâinile specialiștilor!

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.