Mai multe instituții de cultură vor fi iluminate în culorile drapelului României

Cu ocazia Zilei Naționale a României și a împlinirii a 100 de ani de la Unirea din 1918 (Centenarul Marii Uniri) clădirile mai multor instituții de cultură din Chișinău (Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie, Teatrul Național ,,Mihai Eminescu”, Biblioteca Națională, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice) vor fi iluminate în această seară în culorile drapelului României.

„Cooperarea în domeniile educației, culturii și cercetării dintre Republica Moldova și România a înregistrat pe parcursul anilor succese extraordinar de frumoase, care s-au materializat în proiecte palpabile și importante: reparația și dotarea a 845 de grădinițe; donarea a cca 200 de microbuze școlare; reabilitarea clădirii Muzeului Național de Artă; restaurarea Sălii cu Orgă; construcția noului edificiu al Teatrului „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul; oferirea burselor de studii pentru tinerii din țara noastră etc. Prin toate aceste acțiuni concrete, România a contribuit în mod substanțial la modernizarea sistemului educațional și la promovarea și protejarea patrimoniului cultural din Republica Moldova”, susțin reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Astăzi, 1 decembrie, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României. Se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.