„LumineazăCircul” – proiect socio-cultural în premieră, inițiat de formația rock ,,Gândul Mâței”

“LumineazăCircul” este o iniţiativă socio-culturală de anvergură care are ca obiectiv sensibilizarea opiniei publice privind reabilitarea și protejarea mai multor monumente și clădiri culturale din Chişinău. Primul obiectiv cultural al proiectului îl reprezintă Arena Mare a Circului din Chișinău.

 Proiectul social “LumineazăCircul” continuă cu un eveniment destinat copiilor și anume reprezentarea unei piese de teatru de către copii pe scena celei mai misterioase și frumoase clădiri din Chișinău-Arena Mare a Circului.

Scopul evenimentului este de a facilita contactul celor mici cu arta și a prezenta Arena Mare a Circului din Chișinău ca o sală polivalentă, însă, în mod special, destinată copiilor. Piesa de teatru și toate distracțiile din holurile circului, destinate copiilor vor transforma clădirea într-un loc magic în care se vor întâlni mai multe genuri de artă.

Ediția curentă a evenimentului Teatrul copiilor #LumineazăCircul va fi realizată în parteneriat cu emisiunea TV ,,WOW KIDS” și Școala Republicană de Hipism și Pentatlon Modern.

Seria de evenimente #LumineazăCircul vor încuraja şi vor sta la baza restabilirii clădirii Circului-un monument de importanță națională.

Renovarea Circului este un proiect de suflet, Circul fiind primul contact al fiecărui copil cu arta. Copiii din Republica Moldova și nu doar, nu trebuie să fie lipsiți de această magie. Mulțumesc partenerilor care dau viață acestui proiect și sper că pe parcurs se va mai alătura multă lume bună. Împreună, sunt convins, vom reuși să redeschidem larg porțile Circului din Chișinău.”, a declarat Nicu Țarnă, coordonatorul proiectului ,,Luminează Circul’’.

Proiectul este susținut în totalitate de Guvernul Republicii Moldova,  în special de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Biletele pot fi procurate de pe iTicket.md

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.