Connect with us
"
"

Social

LIVE TEXT / 115 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Cinci persoane au decedat

Publicat

pe

Ora 19:01

5 decese într-o zi

Încă două persoane infectate cu COVID-19 au decedat. Acestea sunt: un bărbat de 62 de ani din r. Glodeni, internat la SR Glodeni la 13 aprilie, precum și o femeie în vârstă de 66 ani din r. Orhei, internată la SR Orhei. Ea mai suferea de cardiopatie mixtă și diabet zaharat. Astfel, în total, în Republica Moldova au fost înregistrate 46 de decese.

Ora 17:26

Noi curse charter

Au fost stabilite cursele charter de repatriere a moldovenilor pentru perioada 20 aprilie – 3 mai. Pentru perioada 20 – 26 aprilie: Londra – Chișinău, Paris – Chișinău, Nisa – Chișinău, Milano – Chișinău, Moscova – Chișinău, Barcelona – Chișinău. Iar pentru perioada 27 aprilie – 3 mai: Londra – Chișinău, Paris – Chișinău, Roma – Chișinău, Milano – Chișinău, Moscova – Chișinău, Istanbul – Chișinău, Dublin – Chișinău. De bilete pentru cursele menționate vor beneficia cetățenii Republicii Moldova care s-au înscris în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare prin completarea chestionarelor. Cetățenii selectați vor fi contactați personal pentru a primi detalii privind modalitatea de achiziționare a biletelor de călătorie.

Ora 17:03

115 cazuri noi de infectare

Au fost înregistrate 115 cazuri noi de infectare cu COVID-19 din cele 594 de probe procesate astăzi. Un caz de infectare este de import, iar celelalte 114 sunt cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri confirmate sunt în mun. Chișinău – 21, în raioanele Edineț – 12, Soroca – 9, Glodeni – 8, iar în mun. Bălți și raionul Ștefan Vodă sunt câte 7 cazuri confirmate. Din numărul total de cazuri din această zi, 29 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 8, medici – 9, felceri – 2, personal auxiliar – 10. Pâna la ziua de azi, au fost confirmate 510 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate.

În raioanele din partea stângă a Nistrului au fost confirmate 22 cazuri de infecție cu COVID-19.

Cele 135 de persoane diagnosticate prin telefon vor fi testate în lavborator, pentru a vedea cum funcționează diagnosticarea prin telefon.

Premierul Ion Chicu a îndemnat oamenii să respecte restricțiile impuse chiar și în timpul sărbătorilor de Paști. „Serviicile divine sunt interzise, iar cozonacii nu pot fi sfințiți la biserică. Nu este loc de interpretare. Trebuie să stăm acasă”, a subliniat el.

Ora 16:02

Un nou deces

A mai decedat o persoană infectată cu COVID-19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 ani, din r. Criuleni, internat în stare gravă la IMSP Institutul de Medicină Urgentă la 2 aprilie. Acesta suferea și de hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, boala cronică renală, diabet zaharat subcompensat. Până în acest moment, Ministerul Sănătății anunță 44 de decese.

Ora 15:34

Examene de absolvire anulate

Testarea națională în învățământul primar și examenele de absolvire a gimnaziului vor fi anulate în acest an. Un proiect de decizie va fi propus Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Decizia a fost luată în contextul situației epidemiologice din țară, a anunțat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov într-un briefing pentru presă.

Ora 15:12

Piețe deschise în Bălți

Locuitorii mun. Bălți vor putea cumpăra produse agricole la piața Binna Balan; str. Libertății 2; str. Feroviarilor 18; str. Kievului 126 A și str. Calea Ieșilor 138. Dispoziția prevede că distanța dintre containere ar trebui să fie de 3 metri, iar între cumpărători – distanța socială de 1,5 metri. Furnizorii trebuie să respecte măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus și să poarte măști și mănuși. La tejghea trebuie să fie plasat dezinfectantul pe bază de alcool.

Ora 14:45

Cozonaci la vâzare

În perioada 15-18 aprilie, între orele 07:00 – 16:00, în Chișinău vor fi organizate unele puncte unde se vor vinde cozonaci. Toate mesele cu produse vor fi amenajate la o distanță de 3 m una de cealaltă. Adresele unde vei putea cumpăra pască sau cozonac sunt:

Sectorul Botanica: bd. Dacia, 44; str. Sarmizegetusa, 30; str. Independenței, 24;

Sectorul Buiucani: Calea Ieșilor, 2;

Sectorul Centru: str. Ialoveni, 94; str. Grenoble, 165/4; Ismail 90 (în parcare); str. N. Testemițanu, 13 (parcare); șos. Hâncești, 86 (parcare);

Sectorul Ciocana: str. Alecu Russo, 61/1 – 63/1, bd. Mircea cel Bătrân, 8 și 23/intersecție cu str. Ig. Vieru;

Sectorul Râșcani: str. Miron Costin, 13/1; str. Andrei Doga, 33, str. Bogdan Voievod – str. Kiev.

Ora 13:34

+ 2 decese

Două persoane infectate cu COVID-19 au decedat. Este vorba despre un bărbat de 65 ani, din or. Tiraspol și o femeie de 86 ani, din mun. Bălți, internată la data de 10 aprilie, în stare extrem de gravă. Ambele persoane mai sufereau și de alte boli cronice. În total, în Republica Moldova sunt înregistrate 43 de decese.

Ora 13:21

Restricții de Paști

Liturghia pascală va avea loc doar cu participarea slujitorilor și a personalului bisericesc, care ajută la oficierea serviciilor divine. În cazul comunităților monahale, doar cu participarea obștii mănăstirești. Credincioşii sunt îndemnați să se roage acasă, având posibilitatea să urmărească slujba praznicală la posturile TV și Radio. În ziua de Paști, oamenii din sate vor putea scoate la poartă merindele pe care vor să le sfințească, iar preoții vor trece și le vor sfinți. Însă, acest lucru este interzis în orașe, unde sunt mai mulți oameni și crește riscul de infectare. De aceea, Mitropolia va sfinți întreprinderile unde se produc cozonacii. „Îndemn oamenii să sărbătorească Paștele acolo unde i-a prins, adică nu este cazul să se deplaseze în alte localități, nu este cazul să meargă la părinți, nu este cazul să facă, în acest an, schimb de produse”, a menționat Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne.

Ora 12:59

2417 persoane au traversat frontiera de stat în ultimele 24 de ore, dintre care 1346 s-au obligat să achite polița de asigurare medicală în următoarele trei zile. În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a trei rute charter din Regatul Țărilor de Jos, SUA și Emiratele Arabe Unite fiind înregistrați 143 de pasageri moldoveni. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale virusului de tip COVID-19.

Ora 12:40

5 localități în carantină

Peste 9000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt antrenați zilnic pentru prevenirea răspândirii virusului. 1132 de procese contravenționale au fost pornite pe numele persoanelor care nu au respectat regimul de autoizolare. În cinci localități din țară este stabilit regimul de carantină: Soroca, Ștefan Vodă, Talmaza, Glodeni și Caracasani. Potrivit ministrului Afacerilor Interne, cea mai complicată situație este în orașul Soroca, unde mai mulți oameni nu au vrut să se conformeze restricțiilor, astfel, 54 de procese contravenționale au fost deja întocmite. 54 de angajați MAI sunt infectați cu COVID-19.

Ora 12:02

Moldovenii repatriați

Peste 8000 de moldoveni din diferite țări au fost repatriați acasă prin intermediul celor 29 de curse aeriene și 65 de curse terestre, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. De la anunțarea stării de urgență, frontiera de stat a fost traversată de pe peste jumătate de milion de persoane.

Ora 11:10

485 de angajați medicali infectați

În total, au fost confirmate 485 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 123, asistenţi medicali -178, felceri – 30, paramedici – 1, farmacişti – 9, personal auxiliar – 144 persoane. Cei mai mulți angajați medicali infectați sunt din cadrul spitalelor raionale și asistența medicală urgentă din Soroca- 112, Ștefan-Vodă- 54, Fălești-32.

Ora 10:30

Valul de infectare va scădea

Valul de infectare cu COVID-19 se va liniști pentru o perioadă, însă, oamenii trebuie să fie pregătiți că în anii următori va crește numărul infecțiilor și a virușilor. De această părere este Tiberiu Holban, doctor habilitat în științe medicale și profesor universitar și șeful catedrei de boli infecţioase, tropicale şi parazitologie medicală.

Ora 10:11

183 de pacienți sunt în stare gravă

183 de persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă de sănătate. 171 de persoane au fost tratate. În cadrul Centrului COVID-19 sunt internate 44 de persoane suspecte la infecție.

Până în acest moment, au fost procesate 8149 de teste de laborator pentru stabilirea COVID-19. La Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” au fost internate 207 persoane, dintre care 100 deja s-au tratat, iar o persoană a decedat. Tot personalul medical din cadrul spitalului este implicat în tratamentul persoanelor infectate cu noul coronavirus.  Aceștia se conduc după ghidurile internaționale și naționale, protocoale și recomandările OMS. Medicii sunt permanent în legătură cu colegii din alte țări, inclusiv România, participând la video conferințe regulat.

În Republica Moldova sunt înregistrate 1799 de cazuri de infectare cu COVID-19, confirmate de laborator și la alte 135 de persoane li s-a stabilit diagnoza prin telefon de către medicii de familie. Aceștia se tratează la domiciliu. De asemenea, autoritățile au anunțat că în acest sfârșit de săptămână vor fi aduse din China 53 de tone de produse necesare pentru lupta cu COVID-19. Dacă până la 26 aprilie numărul cazurilor de infectați nu va depăși cifra de 3000, autoritățile susțin că vor fi reluate majoritatea activităților economice.

Jurnalistă și omul cu frumosul, cărțile și dulciurile. Toate animalele sunt prietenii ei. Scrie ușor despre subiecte grele și face fotografii pe care o să le vindem cu mulți bani cândva.

Social

Pandemia în Italia: „Cu toții a trebuit să învățăm o lecție”

Publicat

pe

De către

Acuzată că a reacționat prea târziu, că a permis răspândirea virusului COVID-19 prin întreaga Europă, după cinci luni de luptă cu coronavirus, se pare că Italia reușește să iasă la lumină, iar numărul zilnic de  infectați devine tot mai mic. 

Primele cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate în Italia la sfârșitul lunii februarie. În doar câteva zile, numărul celor infectați a depășit câteva mii, în pofida faptului că Italia a fost țara care a impus cele mai dure restricții, dar prea târziu, spuneau oamenii, afirmând că autoritățile italiene au avut momente de ezitare, când era foarte important să acționeze. Astfel, Italia a devenit în mai puțin de o lună epicentrul pandemiei, depășind China.

Totuși, pe termen lung restricțiile au adus rezultate bune. „Perioada aceasta de aproximativ două luni de izolare a fost benefică pentru noi și pentru cei din jur și asta se vede după numărul tot mai mic de infectați”, spune Nata Scobioală.

Pandemia în Italia: „A fost o lecție pentru toți”

Ce se întâmplă acum în Italia, una din cele mai afectate țări din lume de Covid-19? Ne povestește Nata Scobioală stabilită în orașul Marsiliana.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 7 juli 2020

Ieșirea din carantină s-a făcut treptat și cu multă precauție, autorităților fiindu-le frică de provocarea unui nou val de infectare. Revenirea la „normalitate” s-a făcut în mai multe etape, timp în care erau efectuate tot mai multe teste. 

De fiecare dată, oamenii erau îndemnați să fie responsabili și prudenți, în special persoanele în etate, care erau cele mai vulnerabile. După cumpărături putea merge doar un singur membru al familiei. Purtarea măștilor a rămas obligatorie, iar începând cu luna mai, localnicii au putut ieși pe terenurile sportive și să se plimbe, păstrând distanța unul de la celălalt de cel puțin 1 metru. 

La începutul lunii iunie au fost deschise barurile și restaurantele, unde oamenii pot intra doar dacă poartă măști de protecție și își dezinfectează mâinile. Mesele sunt aranjate în așa fel încât să păstreze distanța dintre clienți. 

În prezent, Italia, care are o populație de peste 60,4 mln de oameni, înregistrează 241.819 de infectați, dintre care 34.869 au decedat. Autoritățile susțin că restricțiile sunt relaxate, dar oamenii trebuie să continue să fie precauți și atenți cu sănătatea lor și a celor din jur. 

Citește mai departe

Social

3 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT. Încă 12 decese și 295 de cazuri noi de COVID-19

Publicat

pe

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova.

Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit.

33 de pacienți în stare gravă

Alte 295 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 1 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Federația Rusă).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 17 445 cazuri.

Total teste efectuate în această zi – 1825, dintre care primar – 1320 şi repetat – 505.

Din numărul total de cazuri din această zi, 7 sunt lucrători medicali: medici – 2, asistenți medicali – 3, felceri – 1 personal auxiliar – 1.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 46 persoane cu suspecție la COVID-19.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 437 stare gravă (dintre care 33 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1083- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Alte 247 persoane au fost tratate și externate. În total, 10 093 persoane s-au vindecat de COVID-19.

Astăzi au decedat încă 12 oameni. Numărul deceselor a ajuns la 572.

Burse de la 1000 lei până la 1600 pentru stagiu de practică în instituțiile medicale implicare în lupta cu COVID-19

Medicii și farmaciștii rezidenți, studenții și elevii înmatriculați la studii în învățământul superior, profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar medical și farmaceutic din contul bugetului de stat, precum și în bază de contract de studii cu taxă, care vor efectua pe parcursul anului 2020 un stagiu de practică în instituțiile medico-sanitare publice antrenate în controlul și combaterea infecției COVID-19, beneficiază pentru anul de studii 2020-2021 de bursă de stagiu de practică în cuantumurile bănești stabilite de Guvern, conform anexei la prezenta hotărâre. Bursa de stagiu de practică se va acorda inclusiv pentru anul de studii 2021-2022, în cazul în care persoana, pe parcursul anului 2021, va efectua un stagiu de practică în condiții similare. Proiectul de lege care prevede această măsură a fost votat astăzi, 3 iulie.

Consecințe nefaste pentru sănătatea copiilor

Ombudsmana Copilului este rezervată față de ideea redeschiderii grădinițelor în condițiile epidemiologice actuale și își reiterează ideea privind redirecționarea către părinții care au copii de vârstă preșcolară a mijloacelor prevăzute per copil în sistemul educațional pentru ca să poată îngriji de micuți în perioada epidemiei.

Avocata Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, e de părere că redeschiderea instituțiilor preșcolare într-o perioadă de constantă creștere a numărului persoanelor infectate cu virusul COVID-19 poate avea consecințe nefaste pentru sănătatea copiilor și părinților acestora. Peste 800 de copii din Republica Moldova s-au îmbolnăvit din luna martie și până joi, 2 iulie, de COVID-19, Totodată, potrivit Ministerului Sănătății, peste 350 de copii testați pozitiv cu COVID-19 se află în prezent în spitale pentru tratament.

Transportul public în Chișinău revine la normal

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă și duminică, 04-05 iulie, a.c., circulația transportului public municipal, troleibuze și autobuze, va fi organizată în regim obișnuit, cu activitate pe parcursul întregii zile.

„Nu pun mâna în foc”

Chicu a declaratla emisiunea „Puterea a patra” de la N4 că cei care au primit amendă de 22 500 de lei în perioada stării de urgență și nu sunt de acord cu ea, ar putea să meargă în instanța de judecată pentru a fi micșorată. „Curtea Constituțională a decis că este neconstituțională acea limită minimă de 450 unități convenționale. Cei care au achitat amenda, dar nu sunt de acord, au posibilitatea să se adreseze în instanță și să revadă amenda. Dar nu voi pune mâna în foc, nu spun cu siguranță, pentru că sunt detalii juridice și vom reveni cu detalii. Dacă instanța va decide că a fost exagerat și nu trebuia să achite atâta, statul va restitui banii”, a declarat Chicu.

Moldovenii vin și pleacă

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 11 760 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 5 462 traversări persoane, dintre care 2 460 treceri la frontiera moldo-română, 1 158 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 844 treceri aeriene.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 11 760 persoane și completate 5 462 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Foto simbol: The Moscow Times

Citește mai departe

Social

Pandemia în Danemarca: „Nici nu am resimțit-o”

Publicat

pe

De către

COVID-19 nu a ocolit nicio țară, însă unele au reușit să-l înfrunte mai bine, iar altele mai puțin. Danemarca a fost printre primele state europene care și-a închis hotarele și a impus restricții pentru a nu permite răspândirea noului virus, neînțeles și necunoscut pentru specialiștii din medicină. Lucrul cel mai important pe care au pus accent autoritățile daneze a fost păstrarea distanței sociale și spălarea cât mai des pe mâini. Mai mult, oamenii sunt îndemnați să petreacă mai mult timp în aer liber și să facă sport, pentru a-și întări imunitatea, iar călătoriile „inutile” în străinătate urmează să fie evitate. 

„Pot să zic că nici nu am resimțit această pandemie. Totul părea normal. Trebuia să respectăm doar niște reguli”, povestește Cristina Ivanov, moldoveancă stabilită de doi ani pe Insula Falster, orășelul Stubbekøbing. 

Pandemia în Danemarca: „Nici nu am resimțit-o”

Am vrut să aflăm cum a arătat pandemia și ieșirea din carantină în una dintre țările care pare să se fi descurcat cel mai bine la acest capitol. Vorbim cu Cristina Ivanov, stabilită în orășelul Stubbekøbing.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 23 juni 2020

În Danemarca oamenii nu sunt obligați să poarte măști de protecție și nici nu le-a fost interzis să iasă afară, să se plimbe sau chiar să lucreze, cu condiția că vor fi precauți. 

Semi-carantina

La mijlocul lunii martie, Danemarca a optat pentru un regim de semi-carantină. Anume din acel moment, treptat au fost ridicate, pas cu pas, restricțiile, iar autoritățile urmăreau ca numărul cazurilor de infectare să nu crească. La 15 aprilie, au fost redeschise creşele, grădiniţele şi clasele primare. Ulterior, au fost redeschise mai multe magazine, saloane de frumusețe, de tatuaj și școlile auto. La 11 mai ușile și le-au deschis și centrele comerciale, după care au urmat restaurantele și cafenelele. La 15 iunie, frontierele daneze au fost deschise pentru oamenii din Germania, Norvegia și Islanda, doar cu condiția că aceștia nu prezintă semne de răceală, în caz contrar accesul le este strict interzis. De asemenea, autoritățile au menționat că la 27 iunie în țară ar mai putea intra și locuitorii altor țări, însă, până în acest moment nu au fost anunțate aceste state. În același timp, specialiștii danezi se arată optimiști și spun că e puțin probabil ca Danemarca să fie lovită de un al doilea val de coronavirus. Ca parte a măsurilor luate pentru evitarea unui al doilea val epidemic, Danemarca a anunțat creșterea capacității de testare, aflată în prezent la 20.000 de teste pe zi. 

Ajutoare și oameni

În timpul pandemiei, autoritățile s-au gândit la oamenii afectați de aceste restricții și au oferit o serie de ajutoare sociale; au redus TVA-ul de la 25 până la 12%, ceea ce a dus la scăderea prețurilor; au plătit 70-90% din salariile angajaților care nu puteau lucra în această perioadă. Părinții au primit indemnizații de câte 3000 de coroane ( circa 300 de euro) pentru fiecare copil etc. 

De la începutul epidemiei COVID-19, Danemarca a înregistrat aproximativ 12.527 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi un bilanţ de 602 decese, la o populație de peste 5,7 mln de oameni, având o rată de decese mult mai mică decât alte state din Europa.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Politică6 ore în urmă

Rezumat din Parlament: angajarea răspunderii și minus două ore de democrație

Pe ordinea de zi ședinței au fost puse inițial 42 de proiecte de legi. Printre acestea au fost și alte...

Social8 ore în urmă

Turist în Moldova: Duruitoarea Veche, Râșcani

Duruitoarea Veche este una din cele mai cunoscute destinații turistice din Republica Moldova. Totuși, ne-am gândit că s-ar putea să vrei...

Social15 ore în urmă

9 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 195 cazuri noi de infectare și zece decese

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

EconomieO zi în urmă

Cât costă să-ți reînnoiești încălțămintea

Sigur ai și tu măcar o pereche de încălțăminte preferată, pe care o porți cu plăcere, dar care ajunge într-o...

SocialO zi în urmă

„Raiul” sovietic și turnătorii. Interviu cu Viorica Olaru-Cemîrtan, Doctoră în istorie

Viorica Olaru-Cemîrtan este istorica care a cercetat luni în șir arhivele ascunse de sovietici despre deportările din Basarabia, a discutat...

CulturăO zi în urmă

Neesențialii: artiștii

Ei sunt oamenii care și-au pus talentul și toată dedicarea la bătaie și au încercat să-și creeze o viață bună...

Social2 zile în urmă

8 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 330 cazuri noi de infectare și 11 decese 

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Advertisement

Politică

Divertisment2 zile în urmă

Va interzice Putin curcubeul?

PE SCURT Pe 3 iulie, la o întâlnire dintre Vladimir Putin și membrii grupului de lucru pentru amendamentele la Constituție,...

Politică6 zile în urmă

Protest în regiunea transnistreană: „Noi nu vă limităm în totalitate”

PE SCURT Pe 2 iulie, în Râbnița a avut loc un protest după ce așa-zisele autorități transnistrene au anulat permisele...

PoliticăO săptămână în urmă

Ce înseamnă schimbările în Constituția Rusiei și cum ar putea influența regiunea transnistreană. Explicăm

PE SCURT De pe 25 iunie până pe 1 iulie are loc referendumul pentru modificarea Constituției Federației Ruse. În regiunea...

Politică2 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Trei sate moldovenești din stânga Nistrului au trecut în subordinea Tiraspolului?

PE SCURT Așa-zisele autorități transnistrene anunță că aproape 80% dintre cazurile de COVID-19 au fost tratate.  Thomas Mayr Harting, reprezentantul...

Politică3 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. „Discriminare. Autoritățile moldovenești nu au anulat bacalaureatul pentru studenții din regiune”

PE SCURT Astăzi, 16 iunie, în regiunea transnistreană, se încheie starea de urgență, însă restricțiile rămân în vigoare. Acest lucru...

Istorie1 lună în urmă

„Politicienii folosesc divizarea în societate, manipulând cu preferințele alegătorilor”, spune o doctoră în Științe Politice

PE SCURT Instalarea stării de urgență pare că a amplificat problemele politice și divergențele existente în societate, la fel ca...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană: Tiraspolul sugerează că s-a descurcat mai bine decât Chișinăul

PE SCURT Biroul Politici de Reintegrare a anunțat că au fost ridicate unele restricții de circulație pentru locuitorii satelor din...

Advertisement

Opinii

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031