Grupul financiar-bancar Société Générale a preluat controlul Băncii comerciale „Mobiasbancă”

Grupul financiar-bancar Société Générale (SG) a preluat, miercuri, 17 ianuarie, controlul Băncii comerciale „Mobiasbancă”, după ce, cu 10 zile înainte, a procurat pachetul majoritar al băncii. Adunarea generală extraordinară a acţionarilor a votat noua componenţă a Consiliului băncii şi Consiliul de Administraţie al băncii, transmite Info-Prim Neo.

Şeful Departamentului Activităţi Internaţionale de Retail pentru Europa al grupului SG, Jean-Didier Reigner, a comunicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că procurarea a 70,57% din „Mobiasbancă” va permite extinderea acesteia în Europa şi va contribui la dezvoltarea relaţiilor între Franţa şi R. Moldova. Sursa citată a asigurat asistenţa că experienţa şi inovaţiile promovate de SG vor permite clienţilor „Mobiasbancă” să-şi dezvolte afacerile, să beneficieze de mai multe produse şi servicii bancare.

Potrivit sursei citate, Grupul se sprijină pe 3 axe, cum ar fi profesionalismul, spiritul de echipă şi inovaţia. Reigner a declarat că modelul de bancă promovat de SG în ţările din afara Franţei, inclusiv „Mobiasbancă”, este o bancă universală, adaptată specificului local, cu o gamă largă de servicii, care se adresează atât clienţilor fizici, cât şi întreprinderilor de tot felul. În afară de aceasta, SG intenţionează să păstreze colectivul de profesionişti de la „Mobiasbancă”, să nu majoreze numărul de expatriaţi, să contribuie la promovarea cadrelor în cariera pe care o pot face peste hotare, să nu schimbe tehnologiile operate de banca moldovenească, şi să păstreze în continuare denumirea acesteia.

Jean-Didier Reigner a mai spus că SG a ales „Mobiasbancă” pentru că aceasta a demonstrat un management bun, deţinând unul din primele locuri între băncile din Moldova, având credibilitate la clienţi. Potrivit sursei citate, drept un semn divin a fost calificat şi faptul că siglele SG şi „Mobiasbancă” au aceleaşi culori – roşu şi negru.

Grupul Société Générale, care are la ora actuală 1450 de unităţi bancare şi peste 4,7 milioane de clienţi în 6 ţări din bazinul Mediteranean, 10 ţări din Africa, 13 ţări din Europa şi în 4 alte teritorii, deserveşte peste 21 mil. de clienţi. SG este al patrulea administrator de active din zona euro, cu 411 mil. de euro în gestiune şi peste 2 155 mlrd. de euro în custodie. // Info-Prim Neo

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.