„Granițe comune. Soluţii comune” – Participă la concursul de fotografie  și câștigă gadgeturi moderne

Ești pasionat de fotografie, ești cetățean al Republicii Moldova sau al României și vrei să ilustrezi beneficiile aduse comunităților aflate de ambele părți ale frontierei? Atunci înscrie-te la concursul foto dedicat Zilei Cooperării Interreg 2023 în Republica Moldova, intitulat „Granițe comune. Soluții comune”. Concursul, organizat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, este deschis tuturor cetățenilor din Republica Moldova și România, cu vârsta mai mare de 18 ani, motivați să împărtășească ideile creative și să traducă în limbaj artistic tematica concursului.

Lucrările fotografice înscrise vor pune în evidență rezultatele proiectelor în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, având ca scop promovarea unor soluții comune la problemele comune de pe ambele părți ale granițelor (din județele Iași, Botoșani, Vaslui, Galați și de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova pentru o regiune de prosperitate și vecinătate, realizată prin acțiuni de cooperare transfrontalieră.

Sunt eligibile fotografiile în format .JPG, .JPEG, fie .PNG, la rezoluție înaltă (300 DPI – standardul pentru imprimare de înaltă rezoluție, cel puțin 1920 x 1080 p), care surprind şi ilustrează activitățile, rezultatele și impactul proiectelor ale Programului Operațional Comun România-Republica Moldova care: vizează sprijinirea educației, cercetării, dezvoltării tehnologice și inovației, promovează cultura locală și conservarea patrimoniului istoric, implică îmbunătățirea accesibilităţii în regiuni, dezvoltarea transportului şi a reţelelor şi sistemelor comune de transport și se referă la provocări comune în domeniul siguranţei şi securităţii.

Toate proiectele sunt afișate online în format digital storytelling, pe platforma online www.storymaps.com, care include reperele proiectelor care pot fi fotografiate. Află mai multe în Regulamentul concursului.

Pentru înscrierea la concurs, participanții vor completa până la 6 septembrie 2023, fomularul de înregistrare și vor transmite la adresa electronică [email protected] cel mult trei fotografii în format digital. Ulterior, fotografiile vor fi supuse votului publicului pe pagina pe Facebook ENI CBC Romania-Republic of Moldova 2014-2020 și jurizate de un Comitet de jurizare, în baza rezultatelor votării online, luând în considerare criteriile de originalitate, calitatea fotografiei, încadrarea în tema de concurs, creativitatea și claritatea mesajului transmis.

Anunțarea și premierea învingătorilor va avea loc la 22 septembrie 2023, în cadrul unei Gale de premiere în contextul Zilei Cooperării Interreg. Notă: Costurile de transport (tur-retur) la eveniment pentru câștigătorii din România vor fi rambursate de către organizatorii concursului de fotografie.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu gadget-uri moderne: smartwatch, căști audio și marele premiu – o trotinetă electrică, dar și alte surprize. Lucrările câștigătoare vor fi expuse în cadrul Zilei de Cooperare Interreg și a Conferinței Finale a Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, planificată pentru începutul anului 2024 și vor fi promovate online pe site-ul programului www.ro-md.net, platformele de Social Media, mass-media, în publicații.

În fiecare an, în septembrie, este marcată Ziua Cooperării Interreg pentru a promova beneficiile cooperării și impactul proiectelor tranfrontaliere în zonele de graniță, alături de întreaga comunitate a programelor Interreg finanțate de Uniunea Europeană.

Pentru informaţii contactați: Direcția Programe transnaționale și transfrontaliere, I.P. „Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Externă”, Tel: +373 767 78347, +373 22 233 045, e-mail: [email protected].

Discalimer

Sub îndemnul #AnulEuropeanalCompetențelor, Programul Operațional Comun România – Republica Moldova va celebra Ziua Cooperarii Interreg printr-un eveniment public, unde vor fi premiați câștigătorii concursului de fotografie „Granițe comune. Soluții comune”, și vor fi aduse în prim plan abilitățile de dezvoltare și buna vecinătate, realizate prin acțiuni de cooperare transfrontalieră.

Mulțumită suportului oferit prin Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului, beneficiază de investiții în infrastructură medicală, în infrastructura de educație și cea de transport, precum și în modernizarea punctelor de trecere a frontierei aflate la granița cu Republica Moldova. Cu suportul Programului, au fost achiziționate echipamente pentru școlile și spitalele din zona de graniță și au fost realizate instruiri comune pentru cadrele didactice și pentru personalul sanitar din aria programului. Investiții importante au fost făcute cu ajutorul acestor proiecte de cooperare în dotarea și pregătirea inspectoratelor județene pentru situații de urgență și a partenerilor din Republica Moldova, în vederea unei mai bune reacții a populației în cazul unor situații de urgență.

Urmărește-ne online

www.ro-md.net

@ENI CBC Romania- Republic of Moldova 2014-2020

@Programe transnaționale și transfrontaliere Moldova

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.