Fly one are probleme?

Compania FlyOne se pare că pune, în mod repetat, răbdarea pasagerilor. Aceasta deși directorul companiei declarase anterior că avioanele corespund standardelor internaționale, iar presă a publicat anterior dovezi că unele aeronave au peste 24 de ani.

Potrivit surselor Deschide, avionul ER-AXJ / 504E35 (Airbus320-231), la 8 august 2016, a zburat în Lituania pentru a fi supus lucrărilor de reparație capitală în hangarele companiei FL Tehnics. Inginerii au constatat, însă, că aeronava nu mai poate fi reparată (deci și exploatată), dispunându-se ca atare dezmembrarea ei.

flyone1Sursa mai notează că nu este singurul Airbus Fly One cu probleme

Un alt Airbus A320-231 (ER-AXO), fabricat pe 18 august 1992 şi exploatat de Fly One în leasing, a fost retras de către proprietarul aeronavei din cauza neachitării plăților de leasing. Ultimul zbor sub pavilionul Fly One a fost efectuat pe 30 octombrie 2016.

flyone-2

Lipsa celor două aeronave din flota Fly One poate fi explicată, notează Deschide, prin reducerea numărului de zboruri, dar și a frecvenţei acestora. Ca să poată opera pe toate destinațiile cu un singur avion, compania aplică ceea ceea ce se numeşte comasarea rutelor, în unele cazuri, chiar a trei rute, cum s-a întâmplat, de exemplu, duminică, 18 decembrie. Din Chișinău, avionul a decolat cu întârziere spre Parma (ora 22:18), cu 134 de pasageri la bord. Aproape de Parma, avionul aflându-se în aer, a fost rerutat spre Verona, unde a aterizat. La ora 23:54 (ora Italiei), avionul a decolat urmând destinația Dublin și a aterizat la ora 00:51 (ora locală). Din Dublin avionul a decolat spre Chișinău la ora 02:04 (ora locală) și a aterizat la ora 07:44, cu 137 de pasageri la bord.

Menționăm că Fly One a apărut în vizorul presei după ce s-a aflat că în spatele acestei afaceri ar sta actualul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, și fostul director al Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova, Mircea Maleca.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.