FAO acordă 400 mii de dolari SUA Republicii Moldova pentru sporirea siguranţei alimentelor

Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie a Naţiunilor Unite (FAO) va oferi 400 de mii de dolari SUA, pentru realizarea unui proiect ce ţine de fortificarea sectorului de siguranţă a alimentelor din R. Moldova.

Proiectul va fi implementat în anii 2014-2015 şi are drept scop ajustarea legislaţiei naţionale şi a standardelor de producere a alimentelor la cele internaţionale.

Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.
“Principalul beneficiar al proiectului este Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA). Atunci când vom reuşi ca această structură să corespundă tuturor cerinţelor europene, vom avea o şansă mai mare ca produsele noastre să pătrundă în Europa”, a declarat Bumacov.

La rândul său, directorul ANSA, Ion Sula, a afirmat că acest suport financiar este axat pe monitorizarea capacităţilor de siguranţă a alimentelor. „Este important ca toţi consumatorii, atât cei locali, cât şi cei de pe pieţele străine, să cunoască unde s-a produs alimentul, cum a fost transportat şi în ce condiţii a fost comercializat”, a subliniat Ion Sula.

Eleonora Dupouy, specialist în Siguranţa Alimentară şi Protecţia Consumatorilor, Biroul Regional FAO pentru Europa şi Asia Centrală, a explicat că acest suport vine pentru “a creşte capacităţile de analiză a riscurilor, prevenirea acestora şi comunicarea despre acest risc cu consumatorii şi agenţii economici”.

Republica Moldova a aderat la Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie în 1995. În anul curent, FAO şi-a deschis reprezentanţă în R.Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.