Eugen Doga, aplaudat de nepot la Ateneul Roman

La spectacolul de sâmbăta trecută de la Ateneul Român din Bucureşti, compozitorul a fost susţinut şi aplaudat din sală de către cel mai fidel spectator şi admirator al său, nepotul Dominique (7 ani).

Compozitorul spune că nepotul său are cu totul alte pasiuni decât muzica – pictează şi studiază limba engleză – şi este de părere că nu e neapărat nevoie să îl moştenească. „Copilul trebuie orientat şi susţinut în direcţia care-i place”, a ţinut să precizeze Eugen Doga în cadrul emisiunii „Poveştiri adevărate” de la Acasă TV, unde a fost invitat înainte de spectacol. De asemenea, compozitorul moldovean a mai precizat că se consideră un bunic fericit. În ciuda faptului că adesea afirmă că nu este un tată, soţ, bunic ideal, Eugen Doga nu s-a abţinut să ofere câteva sfaturi de nepreţuit pentru educaţia unui copil.

Concertul are genericul „În oglinda Clipelor”, fiind un vis al marelui maestru de a susţine un concert la Ateneul Român. Eugen Doga este autorul coloanei sonore din filmele „Şatra”, „Maria Mirabela”, „Lăutarii”, „Patul lui Procust" s.a. dar şi un membru de onoare al galeriei celor 200 de personalităţi ale lumii.

Alături de compozitorul român George Enescu, Doga este inclus în prestigioasa antologie „Compozitorii secolului XX”, iar valsul său „Dulcea şi tandra mea fiara” a fost calificat de preşedintele american, Ronald Reagan – „valsul secolului XX”. Fondul UNESCO a introdus valsul printre capodoperele secolului trecut.// Jurnal de Chisinau

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.