Dorești să-ți dezvolți abilitățile de gândire critică? Challenger recrutează participanți pentru ediția a 9-a

Școala de gândire critică „Challenger” este un program cu durata de un an, dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, ce activează în diverse domenii. Programul pregătește tinerii să analizeze critic problemele societății, să propună și să dezbată soluții pentru problemele cu care se confruntă. 

Există mai multe abilități care sunt considerate importante pentru a reuși în secolul 21:

  • Gândirea critică și analiza informațiilor: în era tehnologiei și a informațiilor abundente, este important să fim capabili să evaluăm și să analizăm informațiile de manieră responsabilă.
  • Comunicarea eficientă: abilitatea de a comunica clar și eficient este esențială în orice domeniu de activitate, indiferent dacă este vorba despre comunicarea în scris sau verbală.
  • Abilitățile de rezolvare a problemelor: capacitatea de a găsi soluții creative la problemele cu care ne confruntăm ca societate.
  • Abilitățile de lucru în echipă: în multe domenii, este nevoie de colaborare și lucru în echipă pentru a atinge obiectivele.
  • Abilitățile de învățare continuă: în lumea din ce în ce mai în schimbare a secolului 21, este important să fim dispuși să învățăm în mod constant pentru a ne menține competitivi.

Pe parcursul programului, participanții vor dezvolta abilitățile descrise mai sus prin diverse instruiri și simulări. De asemenea, absolvenții programului vor avea acces la lista de contacte și de activități desfășurare de comunitatea CHALLENGER Plus. Programul se va desfășura în trei etape:

  1. Identificarea problemelor prioritare din comunitate; 
  2. Elaborarea și dezbaterea soluțiilor; 
  3. Consultarea și negocierea strategiilor propuse. 

Pe parcursul tuturor etapelor, echipele sunt ghidate de un mentor. 

În prezent, Challenger numără opt ediții a programului în limba română și una în limba rusă, sute de absolvenți ai Școlii de Gândire Critică „Challenger” și peste o sută de tineri – membri activi ai comunității Challenger Plus, care activează în diferite domenii: instituții de stat, organizații internaționale, ONG-uri și business. Mai mult, absolvenții programului deja au fondat 4 organizații de succes: Primăria Mea, De Facto, Guvernul Meu, Comunitatea Plus.

Cine poate aplica?

Studenții și tinerii profesioniști, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, cu sau fără experiență în astfel de programe. Candidații pot reprezenta orice domeniu de activitate profesională: politică, afaceri, știință sau artă. Însă, aceștia trebuie să demonstreze calități de lider, care își doresc o creștere profesională și personală și să obțină cunoștințe noi. 

Doritorii de a participa în cadrul programului sunt încurajați să completeze formularul de aplicare, până pe 25 ianuarie. Aplicanții selectați vor fi informați individual până la data de 31.01.2023 la adresa de e-mail indicată în aplicare. Pentru mai multe detalii, accesează www.challenger.md, pagina de Facebook sau ne poți lăsa un e-mail la [email protected]

Programul CHALLENGER este organizat de către Institutul Național Democratic din SUA, reprezentanța în Moldova. NDI este o organizație neguvernamentală, neafiliată politic și non-profit, care, mai bine de trei decenii, susține instituțiile și practicile democratice în întreaga lume. Din 2003, în Moldova, programul NDI contribuie la promovarea responsabilizării guvernării prin creșterea participării cetățenilor în procesele politice și în viața comunitară.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare