Doi oameni și-au pierdut viața la scăldat: Un bărbat s-a înecat în râul Prut, după ce s-a lovit la cap

Două persoane și-au pierdut viața la scăldat, duminică, 14 august, în bazinele acvatice din țară. Într-un caz este vorba despre un bărbat care s-a înecat în râul Prut, după ce s-a lovit de un obstacol din apă, în timp ce în cel de-al doilea caz, un bărbat şi-a pierdut viaţa într-un lac din apropierea localităţii unde locuia.

Astfel, primul caz de înec a avut loc duminică la ora 15.00 în iazul din apropierea satului Chiștelnița, raionul Telenești. Un bărbat în vârstă de 44 de ani a intrat în apă și nu a mai ieșit. Cazul a fost raportat Serviciului Situații Excepționale, care în aceiași zi a întreprins lucrări subacvatice pentru recuperarea persoanei. La ora 19.25 minute, corpul neînsuflețit a bărbatului a fost extras de către salvatorii Secției situații excepționale Telenești. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite de organele de drept.

Un alt caz de înec a avut loc duminică la ora 18.40, în apropiere de localitatea Bisericani, raionul Glodeni. De această dată pradă apelor a căzut un bărbat în vârstă de 57 de ani. Din primele cercetări s-a stabilit că persoana a mers la scăldat în râul Prut, iar în timpul înotului s-ar fi lovit la cap cu un obstacol aflat în apă. După incident omul nu a mai reușit să iasă din râu. Circumstanțele acestui caz sunt studiate de Inspectoratul teritorial de poliție.

Serviciul protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează populația să țină cont de regulile de comportament pe apă, să nu meargă la scăldat în locuri neautorizate și neamenajate. Mai mult, sunt contraindicate săriturile în lacuri necunoscute, întrucât unele obstacole aflate în apă pot provoca traume.

Conform datelor operative ale salvatorilor de la începutul anului 2016, în bazinele acvatice din țară s-au înecat 85 de persoane, inclusiv 14 minori.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.