Din ce bani trăieşte Maia Sandu

Lidera PAS Maia Sandu recunoaşte că, de când a plecat de la Ministerul Educaţiei şi s-a implicat în politică, trăieşte din economiile obţinute în timpul când activa la Banca Mondială. Aceasta a spus că, în toată perioada dată, nu a făcut niciun ban, pentru că nu este angajată, adăugând că ar trebui să-şi găsească un loc de muncă.

„În toată perioada nu am făcut niciun ban, pentru că nu sunt angajată. Sunt oficial şomeră, pentru că mă dedic activităţii de partid. Or, la partid nu îmi plăteşte nimeni salariul şi eu trăiesc în continuare din economiile făcute anterior în timpul când activam la Banca Mondială”, a declarat Maia Sandu la postul de televiziune TV7.

Întrebată dacă a evaluat în cât timp i se vor epuiza economiile, Maia Sandu a zâmbit, zicând că de când a venit în Republica Moldova economiile sale s-au înjumătăţit sau chiar mai mult. „Ar trebui să-mi caut un loc de muncă”, a spus acesta.

În ceea ce priveşte formaţiunea sa, Maia Sandu a spus că PAS este primul partid din Moldova, care se finanţează doar din donaţii reale şi din cotizaţiile de membru.”Până acum am avut 750 de donatori. Suntem partidul cu cei mai mulţi donatori, chiar dacă bugetul e cel mai mic. Am avut donaţii şi de 20 lei,veniţi de persoane pensionare”, a menţionat Mata Sandu.

Aceasta a mai spus că în campania electorală PAS a avut donaţii puţine în primul tur şi foarte multe donaţii în turul doi.

„Luni, atunci când s-a dat startul turului II nu ne-a venit să credem, pe contul formaţiuni erau doar patru mii de lei. Am făcut un apel şi în următoarele zile au venit mai multe donaţii”, a adăugat Maia Sandu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.