“De la Edith Piaf la Maria Tanase” – recital la Lisabona

Amfiteatrul Institutului Franco-Portughez gazduieste marti, 20 mai, un recital intitulat “De la Edith Piaf la Maria Tanase”. Avand in vedere similitudinile dintre muzica Mariei Tanase si sansoneta, muzica traditionala franceza, mezzosoprana Liliana Bizineche a ales sa interpreteze, impreuna cu cativa muzicieni ai Orchestrei de Camera São Carlos, piese din ambele culturi, dand o nota de originalitate muzicii de sorginte populara, transmite Romanian Global News.
Din repertoriu fac parte cele mai cunoscute melodii interpretate de Edih Piaf, printre care “La vie en rose”, “Paris”, “Milord”, “Sous le ciel de Paris”, “Hymne a l’amour”, “Non, je ne regrette rien”, “Plus beau que tes yeux”, “Les amants d’un jour”, “A quoi ça sert l’amour”, si piese care i-au adus faima Mariei Tanase: “Bun ii vinul ghiurghiuliu”, “Lelito carciumareasa”, “Ciuleandra”, “Aseara ti-am luat basma”, “Tudorito nene”, “Marie si Marioara”, “Cat ii Maramuresul”, “Ma dusei sa trec la Olt”, “Trenule masina mica”. “Ideea acestui spectacol am avut-o dupa ce am cantat prima oara cantecele Mariei Tanase cu ocazia ziliei nationale a Romaniei, in 2006, la Lisabona. Succesul imens la public ne-a inspirat pe noi, muzicieni de formatie clasica, sa mergem mai departe inspre alte taramuri muzicale si am gasit ca o alta “privighetoare”, de data asta a Frantei, Edith Piaf, este ideala pentru a fi pusa in lumina, alaturi de cea care era numita “privighetoarea Carpatilor”, Maria Tanase. Este cu siguranta, pentru mine, indrazneata alegerea si interpretarea acestui repertoriu, dar sunt sigura ca avand alaturi, pe scena, straluciti muzicieni, membrii ai Orchestrei din Lisabona, vom crea impreuna o seara de neuitat!” a precizat Liliana Bizineche.// Romanian Global News

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.