Corpul neînsufleţit al pilotului moldovean, decedat în Afganistan, a fost adus în Republica Moldova

Corpul neînsufleţit al pilotului moldovean, decedat în Afganistan, a fost adus în Republica Moldova. Repatrierea a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 4.30, la Aeroportul Internaţional Chişinău, în urma eforturilor comune depuse de autorităţile Republicii Moldova.

Informaţiile au fost prezentate în cadrul unei şedinţe a celulei de criză, prezidată de prim-ministrul interimar Gheorghe Brega. Corpul neînsufleţit urmează să fie supus unei noi expertize medico-legale, efectuată de specialiştii din ţara noastră.

Precedentele investigaţii de acest gen, desfăşurate de instituţii străine, au confirmat că persoana decedată este cetăţeanul moldovean Oleg Groza, care deţinea funcţia de pilot al elicopterului capturat în Afganistan de către talibani.

Totodată, autorităţile Republicii Moldova continuă să întreprindă un şir de acţiuni pentru a-i readuce în ţară cât mai rapid pe ceilalţi doi membri ai echipajului moldovean. Informaţiile deţinute la acest moment denotă că ostaticii moldoveni se află într-o stare satisfăcătoare.

Elicopterul companiei aeriene VALAN MI17-1V a fost capturat în Afganistan pe 24 noiembrie a.c., după o aterizare de urgenţă. La bord se aflau trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului, și 18 cetățeni afgani.

La începutul lunii decembrie exista un licăr de speranţă că piloţii şi navigatorul elicopterului moldovean doborât de insurgenţi talibani în Afganistan sunt în viaţă. Atunci, premierul interimar Gheorghe Brega a declarat că autorităţile de la Chişinău sunt în contact strâns cu autorităţile afgane şi depun eforturi pentru eliberarea ostaticilor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.