Consiliul Confederatiei Sindicatelor din Republica Moldova solicita presedintelui Voronin sa puna capat tentativelor de scindare si dezbinare a miscarii sindicale

Consiliul Confederatiei Sindicatelor din Republica Moldova (CSRM) a expediat, joi, 21 aprilie, un apel presedintelui Vladimir Voronin, autoritatilor publice centrale si locale, asociatiilor patronale si organizatiilor social-politice, in care se constata ca, in prezent, se prefigureaza conditii reale de consolidare a intregii societati, de democratizare a vietii si de faurire a unui viitor mai bun.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presa al CSRM, consiliul confederatiei a apreciat optiunea europeana a presedintelui Republicii Moldova, a Parlamentului, a noului Guvern, partener social al sindicatelor. Totodata, membrii Consiliul CSRM au sugerat sefului statului sa-si asume responsabilitatea de mediator intre organele publice centrale si institutiile societatii civile, sa condamne uzul dublelor standarde, sa puna capat tentativelor de scindare si dezbinare a miscarii sindicale, care au adus grave prejudicii confederatiei, afectand si imaginea tarii pe plan international.

Membrii Consiliului CSRM nutresc speranta ca relatiile Parlament-CSRM vor avansa, ca un indiciu al democratiei, al valorilor universale. In opinia sindicalistilor, Legislativul urmeaza sa revina neintarziat la proiectul Legii pentru completarea si modificarea Codului penal si Codului cu privire la contraventiile administrative, in vederea crearii unui cadru legislativ real al activitatii sindicatelor, prin actionarea parghiilor juridice prevazute in articolul 37 din Legea sindicatelor, care, pana in prezent, sunt pe linie moarta.

"Suntem in drept sa asteptam ca noul Guvern sa eficientizeze institutiile de dialog social la toate nivelurile, sa promoveze parteneriatul ca instrument fundamental al progresului economic si social, ca standard european, verificat de civilizatie", se arata in apelul lansat de Consiliul CSRM. // FLUX

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.