Centura orașului Rezina va fi gata până la finele anului viitor, promit autoritățile

Drumul de ocolire a orașului Rezina pentru circulaţia autocamioanelor grele ale Uzinei „Lafarge Ciment” se estimează a fi dat în exploatare până la finele anului viitor. Despre aceasta a convenit ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, aflat în vizită de lucru în raionul Rezina, cu autorităţile publice locale şi conducerea uzinei.

Potrivit proiectului, circulaţia autocamioanelor grele cu ciment va fi redirecţionată pe un drum de ocolire, în afara oraşului Rezina și satului Ciorna. Ministerul Transporturilor și conducerea Uzinei vor semna  în acest sens un memorandum de înțelegeri, astfel ca lucrările să demareze cât mai urgent.

”Construcția drumului de ocolire a orașului Rezina va soluționa problema oamenilor din localitățile afectate de traficul de camioanele grele cu ciment. Am convenit în acest scop că vom merge pe varianta restabilirii unui drum mai vechi de la uzina de ciment pe lângă satul Păpăuţi, cu ieşirea la traseul Rezina-Şoldăneşti în preajma satului Ţareuca. În acelaşi timp, Uzina „Lafarge Ciment” urmează să construiască pe teritoriul său un sector de drum cu lungimea de circa 3 km”, a declarat după ședința grupului de lucru ministrul Vasile Botnari.

Potrivit ministrului, varianta dată este avantajoasă pentru toate părţile implicate direct sau indirect în această problemă. ”Reparat conform tehnologiilor şi standardelor moderne, drumul de ocolire ar fi mai convenabil pentru investitor, fiindcă este mai scurt şi nu trece prin localităţi. În acelaşi timp, va fi soluţionată o problemă de ani de zile a locuitorilor din Rezina și satul Ciorna, care sunt afectaţi de traficul intens de camioane grele”, a adăugat Botnari.

Construcția drumului de ocolire este estimată la circa 67 milioane de lei, după semnarea Memorandumului urmând să demareze procedurile pentru demararea lucrărilor. Deocamdată, nu se precizează când va fi semnat acesta.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.